DVTK Jegesmedvék: Elgázolták Debrecent, érik a 4-0-ás siker

DVTK Jegesmedvék: Elgázolták Debrecent, érik a 4-0-ás siker
Miskolc – A Mol Liga elődöntőjének második meccsét is megnyerte a DVTK Jegesmedvék csapata.

Meglepetést jelentett, hogy a vendégek gólképes csatára, Saluga ezúttal kimaradt a DHK-ból, s mivel sérülés nem gátolta a játékban, döntésének alighanem örültek a hazaiak, akiknek egykor erőssége volt.

Harminchárom alatt

A meccs ugyanígy kezdődött, mint szerdán. A piros-feketék védői elkeverték a szineket, Dancsfalvi pedig 33 másodperc elteltével közelről a jobb felső sarokba emelt (0-1). A 4. percben Pavuk Vayt elfektetve egyenlített (1-1), majd a csatár a 8. percben lemásolta alakítását és másodszor is feliratkozott a góllövők közé (2-1). A hajdúságiak még fel sem ocsúdtak a kábulatból, amikor 19 másodperc múlva Cseter már-már a meccset is eldöntötte (3-1). A Debrecen időt kért és annyit ért el, hogy némileg összekapta magát, de továbbra is a miskolciak alárendeltjeként korongozott. Az első szakasz krónikájához tartozik még, hogy Sagerték két kisbüntetést bekkeltek ki, majd – bizonyítva, hogy ebben a műfajban minden megtörténhet – 19.59-nél Dansereau már pontot tett a mondat végére (4-1).

Jegesmedvek-Debrecen-03-aj

Kapust cseréltek

A folytatásban ugyancsak Dansereau összehozta a következő találatot (5-1) és már nem volt miről beszélni. A 29. percben Vay lelkén száradt a hatodik: a portás Somogyinak ajándékozta a korongot, aki egy méterről köszönte szépen, így a hazaiak elérték a fél tucatot (6-1). Jevgenyij Muhin kapust cserélt, Vayt Nagy P.-re váltotta, ezzel az operációval azonban igencsak elkésett. Repkedtek a kisbüntetések, Somogyinak pedig a nyolcadik fórt már sikerült gólra cserélnie (7-1), a bal sarokba bombázott. Hosszú percekig kényelmes helyzetbe kerültek a miskolciak, hiszen először öten küzdhettek három ellen, majd öten négy ellen, így menetrend szerint jött is Miskolczi újabb gólja (8-1), majd Gyenest érte el a végzet, addig ,,tolatott” hátrafelé, amíg bevédte Vaszjunyin korongját (8-2). A DHK az egész találkozót figyelembe véve csak erre az emberhátrányban gyűjtött találatára lehetett büszke, egyébként NB II-es játékkal ,,örvendeztette” meg híveit. A második szünet előtt Sagert, vívónyelven fogalmazva, még bevitte a kilencedik találatot a debreceniek testére (9-2), a vendégek így alig találták meg az öltözőbe vezető utat.

Jegesmedvek-Debrecen-09-aj

Levegőt sem kaptak

A harmadik húsz percre ismét Vay állt a háló elé a vendégeknél, de ezzel legfeljebb a statisztikusok foglalkoztak. A debreceniek gyakran keresgélték a korongot a jégen, közben állandóan cseréltek, ugyanis erős oxigénhiánnyal küszködtek. Kissé ellaposodott a mérkőzés, egyik oldalon sem olajozták eléggé a gépezetet. Tapsot Gyenes kapott: a Jegesmacik ,,biztosítója” akkor is összekapkodta a játékszert, amikor a vendéglövések jócskán célt tévesztettek. Kiugrások akadtak, lehetőségek is, persze a hoki nem futball, ebben a játékban a semmiből is könnyű gólhelyzetet kreálni. Az idő gyorsan elfolyt, senki nem sajnálta, ez a játékrész nem kapott szépségdíjat, mégsem bánkódott senki. A harmadik harmadot ugyan a vendégek nyerték, de kiütés lett a vége és a látottak alapján nehéz elképzelni, hogy ez a párharc négy összecsapás után ne 4-0-lal érjen véget.

Folytatás: vasárnap 17 órától Debrecenben.

– Kolodzey Tamás –


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK
9-3 (4-1, 5-1, 0-1)

Miskolc, 1300 néző. V.: Halassy, Kincses (Soós D., Váczi).

DVTK Jegesmedvék: Gyenes – Sagert 1, Vojtkó, Galanisz (1), Pavuk 2, Booras (4) – Clarke (1), Smith (1), Cseter 1 (1), Somogyi 2 (3), Dansereau 2 (1) – Láda B., Fekti, Hajós, Tóth A., Miskolczi 1 – Popovics, Ritó. Vezetőedző: Jason Morgan.
Debreceni HK: Vay – Hetényi P., Medvegyev, Dancsfalvi 1, Vaszjunyin 1, Berta (1) – Csíki, Emanuelsson, Godó, Piatak, Karsakov 1 – Kovács B., Wéber, Hári, Kaskov (1), Könczei – Popkov, György R., Vincze P. – Nagy P. (kapus). Vezetőedző: Jevgenyij Muhin.

Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc, plusz végleges fegyelmi (Hári).

Jason Morgan: – Semmiképpen sem volt könnyű a mérkőzés, hiszen 33 másodperc alatt gólt kaptunk, ez pedig nem tetszett. Az viszont igen, ahogy a csapat erre reagált: kemények voltunk, jól játszottunk, úgy, ahogy a rájátszásban és hazai környezetben kell. Az állás 2-0, de nem mindegy, miként alakul majd a harmadik meccs.
Jevgenyij Muhin: – Megint jól kezdtünk, de aztán már az első harmadban komoly hátrányba kerültünk. A második húsz perc sem sikerült nekünk, szépségtapasz az, hogy hoztuk a harmadikat. Remélem, hogy vasárnap javítunk.


Az egyik fél négy nyertes mérkőzéséig tartó párharc állása: 2-0 a DVTK Jegesmedvék javára.

hirdetés
hirdet�s