DVTK Jegesmedvék: Egy idegenlégióst még leigazolhatnak a piros-fehérek

Akt.:
Nagy feladat vár a kanadai vezetőedző Glen Hanlonra és a csatár Magosi Bálintra is
Nagy feladat vár a kanadai vezetőedző Glen Hanlonra és a csatár Magosi Bálintra is - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Az ősz közeledtének csalhatatlan jele, hogy egyre több hírt kapunk a DVTK Jegesmedvék háza tájáról.

A Maciknál kedden úgynevezett pályatesztet végeznek a játékosok. Erről Cseke Gábor, a csapat menedzsere ezt mondta:

– Ez annyit tesz, hogy a fiúk a jégen „vizsgáznak”, gyorsasági elemeket adnak elő. A tényleges alapozás szerdán 10 órakor kezdődik a jégcsarnokban.

Ha szorít a cipő…

A piros-fehérekhez eddig hat idegenlégiós érkezett, de még egy státusz szabad.

– Heten lehetnek és ez a bizonyos hetedik ember a biztonsági tartalék – folytatta Cseke Gábor.

– A betöltése az új mester, Glen Hanlon kompetenciája. Amikor túljutunk néhány felkészülési mérkőzésen és a vezetőedzőnk úgy látja, hogy valamelyik poszton szorít a cipőnk, akkor majd lép, és nyilván igazolunk még egy sportolót.

Szintén izgalmas kérdés a Jegesmedvék háza tájáról a csapat itthoni szereplésének ügye. Az ismeretes, hogy korábban az Erste Liga alapszakaszának nyertese lett a magyar bajnok, de mivel Magosiék az Erste-sorozaton nem vesznek részt, ennek következtében itthoni „győzők” sem lehetnek.

– A Magyar Kupa már merőben más „tészta” – folytatta Nagy Ádám általános igazgató.

– A részvételünket a kiírástól tesszük függővé. Amennyiben az időpontok megfelelőek lesznek, és a szlovákiai szereplésünk mellé be tudjuk ütemezni, akkor feltesszük a kezünket. Azt sem árt tudni, hogy az idén Kontinentális Kupa sincs, mivel az indulás joga csak az Erste Liga nyertesét, a MAC Budapestet illeti meg, a második helyezett pedig nem kap meghívást.

A kicsik elmennek

A hiányzó profi státusz mellett néhány napja vált ismertté, hogy a Macik az Erste Ligában induló Kanadai Magyar Hokiklubhoz irányították öt régi, valamint egy új igazolásukat, így kölcsönjátékosként a budapesti társasághoz költözik Kiss Bence (kapus), Albert Tibor, Bernáth Milán, Jancsó Dávid, Köllő Roland és Szopos Ottó (mezőnyjátékosok), akik az elmúlt idényben hol jégre kerültek, hol nem. Számukra természetesen nyitva hagyták a kaput, rajtuk múlik, hogy kinövik-e magukat és teljesítményük alapján érdemessé válnak-e arra, hogy visszaigazolják őket.

KT


A DVTK Jegesmedvék keretéről

Maradt:

  • Kapus: Adorján Attila.
  • Védők: Láda Balázs, Vojtkó Mátyás, Jed Rusk.
  • Csatárok: Galanisz Nikandrosz, Magosi Bálint, Vas János, Hajós Roland, Miskolczi Márk, Ritó László, Rasmus Kulmala.

Érkezett:

  • Kapus: Duschek Dávid (Dunaújvárosi Acélbikák).
  • Védők: Kiss Dániel (Újpesti TE), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Jamie Milam (amerikai, HK Nitra – szlovák), Nick Crawford (kanadai, Esbjerg Energy – dán).
  • Csatárok: Vincze Péter (Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (MAC Budapest), Ryan Harrison (kanadai, Colorado Eagles – amerikai), Alexis Loiseau (kanadai, Esbjerg Energy – dán).

Távozott:

  • Kapus: Kiss Bence (Kanadai Magyar Hokiklub).
  • Védők: Anssi Rantanen (finn, Ferencvárosi TC), Jarkko Leppanen (?), Joe Colin (?), Albert Tibor (Kanadai Magyar Hokiklub), Bernáth Milán (Kanadai Magyar Hokiklub), Szopos Ottó (Kanadai Magyar Hokiklub).
  • Csatárok: Pavuk Attila (Ferencvárosi TC), Tóth Adrián (Ferencvárosi TC), Tóth Gergő (Ferencvárosi TC), Peter Sakaris (?), Jancsó Dávid (Kanadai Magyar Hokiklub), Köllő Roland (Kanadai Magyar Hokiklub).