DVTK Jegesmedvék: Egy év után nem lehet…

A szlovákiai extraligás indulással már tavaly is kacérkodtak a Macik
A szlovákiai extraligás indulással már tavaly is kacérkodtak a Macik - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – Egyre jobban közeledik a DVTK Jegesmedvék csapata Szlovákiához.

Szerdán arról írtunk, hogy 600 millió forintos állami támogatást kap a Magyar Jégkorong Szövetség idei programjának megvalósítására, és ezen keretből juthat arra is, hogy a már tavaly tapogatózó DVTK Jegesmedvék, illetve MAC Budapest elindulhasson a szlovák Extraligában – ugyanis a belépésnek van költsége. A „menni, vagy maradni” kérdés egyaránt foglalkoztatja a szakembereket és a hokikedvelőket. Lapunk az ügyben megkereste Nagy Ádámot, a piros-fehérek csapatvezetőjét, aki mindent elmondott – amit jelenleg elmondhatott…

Elsőre rendben

– Több lépcsőfokot kellett és kell még „megmászni” – közölte a Jegesmacik elöljárója. – Először saját klubunkon belül mérlegeltünk, majd a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai bizottsága és elnöksége formált véleményt az ügyről. Ezt követően az anyagi feltételek előteremtése volt soron. Anélkül, hogy konkrét számokat mondanék, elárulhatom: a felsoroltakon sok megbeszélés, egyeztetés, tárgyalás után sikeresen túl vagyunk.

Nagy Ádám szerint most a két szövetségnél pattog a korong, a szlovák és a magyar testületnek kell megállapodnia, végül a Tipsport Extraliga és a DVTK Jegesmedvék közötti szerződés megkötése az utolsó feladat.

– Most minden egy irányba mutat, pillanatnyilag úgy készülünk, hogy ősztől extraligások leszünk, azt viszont nem tudom, hogy a szerződést mikor írhatjuk alá.

Augusztusban

Ahhoz, hogy egy klubcsapat szerepelhessen északi szomszédaink bajnokságában, licencet kell kiváltania, ezt a hírek szerint a szlovákok augusztusban adják ki. Információink szerint az egyezség három szezonra szól, vagyis egy év után nem lehet csak úgy kimondani, hogy „anyám, én nem ilyen lovat akartam”. Valamennyi mértékadó „forrás” szerint az üzlet (a DVTK Jegesmedvéken kívül a MAC Budapest, vagy akár az Újpesti TE) egyaránt szolgálja a szlovák és a magyar jégkorongsport, valamint az egyesületek (gazdasági társaságok) érdekét, miként a játékosok fejlődését és az utánpótlás-nevelést szintén előmozdítja.

– A Szlovák Extraligában való szereplésünk – amennyiben létrejön – következtében költségvetésünk nem emelkedik majd drasztikusan – hangsúlyozta Nagy Ádám, majd hozzátette: – Ugyanis nem látjuk értelmét a túlfizetéseknek sem. A csapat magyar része szinte teljesen összeállt, és hat vagy hét légiósunk lesz, ők várhatóan csak augusztusban, vagy szeptemberben érkeznek majd hozzánk.

Amint arról már írtunk, a piros-fehérek nem bojkottálják az Erste Ligát sem: ezen a sorozaton Kanadai Magyar Hokiklub-DVTK néven indítják majd úgynevezett farmcsapatukat, amelyben zömmel fiatalok kapnak bizonyítási lehetőséget.

Kolodzey Tamás


Tizenegy

Már lezárult a nevezési határidő a magyar „alapú” Erste Ligára. A mezőny szinte bizonyosan tizenegy csapatos lesz: Kanadai Magyar Hokiklub-DVTK, Vasas-MAC Budapest, Ferencvárosi TC, Újpesti TE, Debreceni HC, Dunaújvárosi Acélbikák, Fehérvári Titánok, Vienna Capitals junior (Bécs, osztrák), Progym Gheorgheni (Gyergyószentmiklós, romániai), ASC Corona Brasov (romániai), SC Csíkszereda (romániai).jegesmedvek_mac
Miskolc - 600 millió forintos állami támogatást kap az MJSZ az idei programjának megvalósításához. A Magyar Közlöny hétfői számában megjelentek szerint Magyarország Kormánya az 1258/2018. (VI. 4.) kormányhatározatában „a Magyar Jégkorong Szövetség a magyar jégkorongsport eredményességét elősegítő...További hírek a BOON - Sport - Jegesmedvék kategóriából

Sporthírek