DVTK Jegesmedvék: Célegyenesben a felkészülés

DVTK Jegesmedvék: Célegyenesben a felkészülés
Miskolc – Utolsó két felkészülési mérkőzését játssza a DVTK Jegesmedvék csapata csütörtökön és pénteken, Sanokban és Bártfán. Egy hét múlva pedig kezdődik a bajnokság.

– Nagyon hasznos volt az első két felkészülési meccsünk – kezdte Mayer Péter vezetőedző. Érezhető volt a fejlődés a két találkozón, a heti munkának tehát láttuk az eredményét. Úgy hallottuk, hogy a Sanok időközben igazolt új játékosokat, azaz várhatóan keményebb meccs lesz, mint a múltkori, a Bártfa pedig már a múlt héten is bebizonyította: kemény ellenfélnek számít.

– Mit vársz ettől a két mérkőzéstől?

Mayer Péter: – Egyrészt két egymás utáni napon játsszunk, ami már bajnoki tempónak számít, és ez nagyon hasznos. Másrészt játékban, taktikai fegyelemben nagyot léptünk előre az elmúlt hetekben, de persze mindig van mit javítani. Arra számítok, hogy ami korábban döcögött, vagy éppen nem működött, azokon az elemeken tudunk javítani. Most nem készülünk külön az ellenfélből, a saját játékunkat igyakszünk az ellenfélre erőltetni. A bajnokságban persze ez más lesz, hiszen ott feltérképezzük azt a csapatot, amellyel legközelebb játsszunk, hogy kihasználhassuk a gyengébb oldalaikat, és kivédhessük az erősségeiket.

– Milyen összeállításban lép jégre a csapat?

Mayer Péter: – Három hiányzónk lesz. Szilágyi, Sagert és Guggenberger kisebb sérüléssel bajlódik. Úgy döntöttünk, ezekben a napokban inkább a gyógyulásukkal foglalkozzanak, hogy a bajnoki rajtra ők is száz százalékos állapotban legyenek. Mindenki más bevethető.