DVTK Jegesmedvék: Az Újpesten kell túljutni a fináléért

Akt.:
DVTK Jegesmedvék: Az Újpesten kell túljutni a fináléért
Miskolc – A lila-fehérek elleni elődöntős csata kedden 18.30-kor kezdődik a jégcsarnokban.

Csupán a hetedik, vasárnapi összecsapáson vívta ki az elődöntőbe kerülést a Ferencvárossal szemben a DVTK Jegesmedvék csapata a Mol Ligában. A címvédőt eléggé megizzasztották a budapesti zöld-fehérek, de a lényeg, hogy a népkertiek léptek tovább, amivel jogot nyertek arra is, hogy riválist válasszanak maguknak az elődöntőre a másik három továbbjutott együttes közül. Mindezt hétfőn reggel kellett nyilvánosságra hozniuk a Maciknak, Douglas Bradley vezetőedző választása végül az Újpestre esett – ami azt is jelentette, hogy a másik ágon MAC Budapest – Debreceni HK csatára kerül sor a 2017-es ligafináléért.

A miskolciak vezetőedzője a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón még néhány szót ejtett a Ferencvárosi TC-vel lezajlott és vasárnap este véget ért hétmérkőzéses ütközetről.

Minden variációt

– Nagyon nehéz harc volt, szinte háború – vágott bele a letudott negyeddöntő elemzésébe Douglas Bradley. – A kulcs az első mérkőzés volt, amit sajnos nem sikerült megnyernünk, amivel nehézzé vált a dolgunk. A csapat azonban ezután igazi karaktert mutatott, mert 0-2-es és 2-3-as hátrányból, kétszer is a kiesés széléről visszatáncolva, vissza tudott kapaszkodni.

Ezt követően a tengerentúli szakvezető már arról beszélt, hogy miért választották az Újpestet ellenfélül.

– Nem gondolom, hogy ilyenkor, az elődöntőben van könnyű választás – tette hozzá mindehhez Douglas Bradley. – Minden variációt és minden egyebet számba vettünk: először is megnéztük, hogy milyen eredményeket értünk el a másik három csapattal szemben, és hogy ezeken a mérkőzéseken milyen játékot nyújtottunk. A MAC ellen volt a leggyengébb a mérlegünk, ellenük voltak fájó vereségeink, őket majd a döntőben szeretnénk megverni… Az Újpesttel és a Debrecennel szemben körülbelül hasonló volt a mérlegünk, igazán nagy titok nem volt a döntéssel kapcsolatban, annyi, hogy jobban szeretjük a jobban korcsolyázó csapatokat, mint a fizikális hokit játszókat. Továbbá a Debrecennek igazi előnye a hazai pálya, a legkisebb felületű jegük nekik van, így úgy gondoltam, előnyösebb számunkra, hogy ha az Újpestet választjuk.

A szezon elejétől

Hogy erőnlétileg mennyit vett ki a játékosokból a hosszúra nyúlt negyeddöntő? Hogyan lehet ilyen rövid idő alatt felkészülni a következő feladatra?

– Az edzések ilyenkor, ilyen időszakban, amikor ilyen közel van egymáshoz két mecc­s, opcionálisak – fogalmazott Douglas Bradley. – A srácok nagyon jól ismerik a saját testüket, így a játékosok többsége pontosan tudja, hogy mire van szükségük, ezért nem is szeretnék és akarok semmit sem rájuk erőltetni. Az egész kérdést igazából a szezon elejére kell visszavezetni, hiszen a csapat tagjai akkor teszik le annak az alapjait, hogy ilyenkor teljesíteni tudjanak, mind fizikálisan, mind mentálisan. Úgy érzem, hogy a játékosok ilyen szempontból jó állapotban vannak, s fogják bírni a rájuk váró csatákat.

A lehető legjobban

A szakvezető úgy vélekedett, elég jól ismeri az Újpestet, leginkább a szlovén légiósaikat, az alapszakaszban és a kupában a lehető legjobban felkészültek belőlük, és ezt most is megteszik. A Maciknál letelt Magosi egymeccses eltiltása, így rá újra számíthat a DVTK Jegesmedvék trénere.

– Molnár István –Az elődöntő menetrendje

1. mérkőzés

  • Február 28., kedd (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE

2. mérkőzés

  • Március 2., csütörtök (Újpest), 18.00: Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék

3. mérkőzés

  • Március 4., szombat (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE

4. mérkőzés

  • Március 6., hétfő (Újpest), 18.00: Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék

5. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 8., szerda (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE

6. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 10., péntek (Újpest), 18.00: Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék

7. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 12., vasárnap (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE