Friss hírek

2009.11.24. 13:09

ÚJINFLUENZA: 388-ra nõtt a halálos áldozatok száma Ukrajnában. Kárpátalján újraindult a tanítás

<p>Az ukrán egészségügyi tárca hétfõ esti jelentése szerint az elmúlt három napban országszerte huszonhat beteg halt meg influenzás és vírusos légúti fertõzésben, így a halottak száma 388-ra nõtt. Kárpátalján normalizálódott a helyzet: az elmúlt 72 órában egyetlen végzetes esetet sem regisztráltak.</p>

Ukrajnában a hétfõi nap folyamán 27 ezerrel nõtt az influenzás betegek száma. Közülük 1800-an szorulnak kórházi ellátásra. Az elmúlt napban nyolcan haltak bele a szövõdményekbe, ezek közül három esetet a kelet-ukrajnai Doneck megyébõl jelentették. A járványhelyzet kihirdetése óta egyébként az országban közel 1 millió 655 ezer ember betegedett meg.

A Magyarországgal szomszédos Kárpátalja megyében az elmúlt 24 órában 655 új influenzagyanús esetet regisztráltak, és hatvannégyen kerültek kórházba. A hét végén, illetve hétfõn Ukrajna legnyugatibb megyéjében egyetlen haláleset sem történt a kór miatt. Kárpátalja három járásában már feloldották az egészségügyi zárlatot, és megkezdték az oktatást a tanintézményekben.

Idõközben a legnagyobb ukrán ellenzéki párt bejelentette, hogy a parlament soros ülésén ellenezni fogja egymilliárd hrivnya költségvetési pénz kiutalását az influenzajárvány elleni küzdelemre. Anna Herman képviselõ szerint az egész járvány merõ kitalálás, és ezt az összeget értelmesebb célra is lehet fordítani..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!