Friss hírek

2009.05.20. 13:02

Illatkert Debrecenben

<p>Vakok és gyengénlátók is fejleszthetik szaglásukat és tapintásukat abban az illatkertben, amelyet szerdán adtak át a Debreceni Kultúrparkban. A petrezselyemtől a sárkányfűig több mint 50 féle aromás kerti és gyógy és fűszernövénnyel ismerkedhetnek a látogatók a kertben sétálva - tájékoztata a Független Hírügynökséget Nagy Sándor Tibor, a Nagyerdei Kultúrpark Állat és Növénykertjének igazgatója.</p>

Az aromás növényekhez tartozó ismertető táblákon a fontosabb adatokat brei írással is feltüntették a készítők az Észak-Alföldi régió első illatkertjében. A látássérültek pedig megtapinthatják a kiállított növények virágait és leveleit, hogy ezzel is fejlesszék érzékszerveiket.

Az illatkertet a Debreceni Kör Dáma Egyesület egymillió forintos támogatásával, a Vakok és Gyengénlátók Szövetségnek szakmai támogatásával, valamint a gyengénlátókkal foglalkozó Kettesy Aladár Általános Iskola tanárainak és tanulóinak segítségével valósították meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!