DVTK Jegesmedvék: az EBEL-ben biztosan nem indulnak

Akt.:
DVTK Jegesmedvék: az EBEL-ben biztosan nem indulnak
Miskolc – Az északi irány lehet az útkeresés folytatása a miskolci jégkorongklub számára.

Idén január 15-ig lehetett jelentkezni az osztrák jégkorongszövetség által működtetett 2016/17. évi ligacsatározásra, az EBEL-re, amelyben az elmúlt években eddig egy magyar együttes, a Fehérvár AV 19 szerepelt. Mint arról korábban beszámoltunk: az új kihívást kereső, a Mol Ligát „kinövő” DVTK Jegesmedvék csapatát működtető sportszervezet vezetése az útkeresés során az osztrákok által szervezett sorozatra is beadta jelenkezesét, nevezését, indulási szándéknyilatkozatát. Sajtóhírek szerint a Diósgyőrön kívül még egy magyar együttes, a MAC Budapest kérte felvételét az EBEL-be, továbbá a szlovén HDD Jesenice, két olasz gárda, a HC Val Pusteria és a Ritten Sport, valamint az osztrák második vonalban szereplő Kapfenberg SV. Utóbbi első embere a múlt hónap elején sajtótájékoztatón jelentette be, nem sikerült megnyugtató garanciákat kapnia arra, hogy az EBEL-be beugrónak számító 1,7 millió eurós (kb. 500 millió forintos) költségvetést össze tudnák hozni, ezért jelezte, hogy visszavonják jelentkezésüket.


a-tegnapi-nap-hokis-tortenese-volt-meg-a

A hétfői nap „hokis” történése volt még az, hogy Kalvin Sagert letette a magyar állampolgársági esküt Miskolcon | További képek itt >>>


Döntés április 7-én?

A maradék ötöket alaposan feltérképezte az EBEL-t működtető szervezet, ennek jegyében február 24-én Miskolcon is járt az osztrák liga elnöke, Christian Feichtinger, hogy megismerkedjen az itteni létesítményhelyzettel. Miután minden jelentkezőt végigjártak, megkezdődött a rosta, úgy tudni, hogy első körben a két olasz jelentkezőt pergették ki, a következőben pedig a DVTK Jegesmedvék csapatát.

– A múlt hét közepén kaptam egy telefonhívást az EBEL egyik funkcionáriusától, amelynek során megköszönte a jelentkezésünket, és közölte, hogy nem jutottunk be a nevezést elbíráló bizottság által harmadik nevezett körbe – válaszolta megkeresésünkre Egri Gergely, a DVTK Jegesmedvék jégkorongegyüttesének csapatvezető menedzsere, akinél arról érdeklődtünk, hogy az osztrákok mikor dönthetnek az EBEL végleges mezőnyéről. – Egyes hírek szerint április 7-én hoznak döntést az EBEL-nél a mezőnyről, de tudtommal elsőként csak arról döntenek, hogy maradjon-e a 12 együttes, vagy esetleg felemeljék-e 14 csapatosra a mezőny létszámát. Ha bővítenek, akkor a MAC és a Jesenice előtt megnyílhat az út, de akkor sem zárható ki, hogy egyik vagy másik új jelentkezőt is beveszik, ha marad a 12 együttes, ugyanis vannak olyan hírek, mely szerint a mezőnyben akad olyan klub, amelyik csak nehezen tudja tartani az általa korábban beadott költségvetési tervét. De ez számunkra már kevésbé érdekes, nagyon váratlanul amúgy sem ért minket ez a döntés. Mint arról már korábban szót ejtettünk, mi másik irányba, Észak felé tervezgetünk csatlakozást, ennek az eredménye nagyjából egy hónap múlva, az A csoportos világbajnokság kezdete előtt válik ismertté.

ÉM-BCS


Az EBEL 2015/16-os mezőnye

 • EC Red Bull Salzburg (osztrák)
 • EHC Liwest Black Wings Linz (osztrák)
 • HC Orli Znojmo (cseh)
 • UPC Vienna Capitals (osztrák)
 • HCB Südtirol (olasz)
 • Dornbirner Eishockey Club (osztrák)
 • EC Villach SV (osztrák)
 • EC-Klagenfurt AC (osztrák)
 • Fehérvár AV 19 (magyar)
 • Moser Medical Graz 99ers (osztrák)
 • HC TWK Innsbruck (osztrák)
 • HDD Telemach Olimpija Ljubljana (szlovén)