DVTK Jegesmedvék: Az átlag alatti teljesítményért is három pont jutalmat kaptak

Akt.:
DVTK Jegesmedvék: Az átlag alatti teljesítményért is három pont jutalmat kaptak
Miskolc – Ismét megerőltetés nélkül nyert hétfőn este a DVTK Jegesmedvék Mol-ligás hokicsapata.

A napok óta Magyarországon ,,állomásozó” brassóiak az elmúlt napokban dicstelen mérleget produkáltak, hiszen az FTC-től 13-3-ra, a MAC Budapesttől pedig 17-1-re kaptak ki, így miskolci kirándulásuk is kiadós zakót ígért számukra. A találkozó hazai érdekessége, hogy ezúttal is Gyenes volt Adorján tartalékja, így mindenki érdeklődéssel várta, hogy nagyon hosszú kihagyás után a portás esetleg újra bemutatkozik-e a miskolciak színeiben.

Gyengén muzsikáltak

Felejthető poroszkálással telt az első harmad első része, lövések, helyzetek nem akadtak. A csendes semmittevést a 9. percben Márton Zs. góllal szakíthatta volna meg. Egy eladott korong után szemben találta magát Adorjánnal, majd megpróbálta elfektetni, de a hálóőr a lábán maradt és még arra is képes volt, hogy szerelje a vendégek csatárát. Színtévesztő passzokat követően a 13. percben Tóth A. lehetetlen szögből, balról próbálkozott, lövését Béres lefülelte, aztán úgy éltette magát, hogy ütőjével a jeget püfölte. A piros-feketék nem kapták el a fonalat, bár az első szünetig kissé megemberelték magukat. Ennek ellenére a 15. percben Adorján újabb gólt akadályozott meg, igaz, védői is a segítségére siettek. Ezután Béres bérelte ki a játékszert, amely mindig az ölében, vagy a kezeiben landolt. Az álmosító, a szezon eddigi leggyengébb játékát hozó első szakasz találat és kiállítás nélkül telt el, erre pedig senki nem számított.

jegesmedvek_brasso_02

Somogyi kétszer villant

A 22. percben Fodor az ütők és a lábak között igyekezett bevenni a kaput, de próbálkozása elakadt Adorjánban, aki nagyítóval figyelte az eseményeket. Feltehetően a szakvezetők fejmosásának, már gyakrabban tüzeltek a játékosok, igaz keveset ittak a célzóvízből. A nézők magukba roskadtan búslakodtak üléseiken, hiszen gólzáport vártak. A 28. percben szólaltak meg először a dobok és a rigmusok, a fanatikusok igyekeztek nagyobb lendületre késztetni a csapatokat. Maradék nélkül csak a kapusok ötöst a bizonyítványukba, ők tehettek arról, hogy 0-0 állt az eredményjelzőn. A meccs első emberfórja hazai góllal végződött. A 35. percben Balázs Zs.-t magas botja miatt kiültették, Somogyi lecsapott a játékszerre, elhúzta Béres mellett és a jobb sarokba passzolt (1-0). Nem sokkal később Somogyi jobbról bombázott a jobb felső sarokba (2-0) és ez már mindenkinek tetszett.

A harmadik húsz percben sem rágta le a körmét senki, igaz, a nagy feltámadást az eddig látottak alapján nem is lehetett remélni. A 45. percben a brassói kapu előtt ide-oda gurult a korong, majd Béres mellett átvánszorgott a gólvonalon és a jobb alsó sarokban kötött ki. Halassy és Kincses tanácskozott, majd kiderítették, hogy Tóth A. volt a ,,feladó” (3-0). Hamar jött a következő is, Pavuk fejezte be sikeresen szólóját (4-0). A szépítés az 51. percben jött össze a Coronának Petres Magor révén (4-1). Az 52. percben Dansereau büntetőt hibázott, a bal sarok mellé helyezte a korongot, de ezért társai nem bántották. Az 55. percen négyen verekedtek egy kiadósat, lett belőle négy végleges fegyelmi, majd Sagert kapásból, közelről betalált (5-1), végül Mihály Á. kozmetikázott (5-2), ezzel fejeződött be a felejtsük el mottójú összecsapás.

– Kolodzey Tamás –

Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – ASC Corona Brasov
5-2 (0-0, 2-0, 3-2)

Miskolc, 700 néző. V.: Halassy, Kincses (Kormos, Váczi).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Sagert 1, Vojtkó, Booras (1), Tóth A. 1, Miskolczi – Leppanen (1), Láda B. (1), Pavuk 1 (1), Somogyi 2, Cseter (1) – Laczkó, Győrfy, Galanisz, Hajós (1), Dansereau – Popovics, Ritó, Szilágyi. Vezetőedző: Mayer Péter.
ASC Corona Brasov: Béres – Nagy Cs. (1), Bíró G., Mihály Á. 1 (1), Petres Magor 1 – Balla, János I., Tranca, Bíró M., Péter Zs. – Sprencz, Balázs Zs., Molnár Zs., Virág, Márton H. – Fetes R., Fetes N. Vezetőedző: Keresztes Ottó.

Kiállítások: 4 perc, plusz két végleges fegyelmi (Tóth A., Booras), ill. 6 perc, plusz két végleges fegyelmi (Bíró G., János I.).


Mayer Péter: – Ez elég gyenge teljesítményre sikeredett. Különösen az első harmadban játszottunk enerváltan. A második és harmadban annyi gólt szereztünk azért, amennyi a győzelemhez kellett, de a közepesnél halványabban korongoztunk.
Keresztes Ottó: – Az első harmad azt hozta, amit elképzeltünk. A második játékrészben két egyéni hibából két gólt szereztek a miskolciak, a harmadik húsz percben pedig gyorsan eldőlt a mérkőzés.
Sporthírek