DVTK Jegesmedvék: A vendégeké az utolsó szó

Hátrányból fordítottak: de végül egy pontot szereztek
Hátrányból fordítottak: de végül egy pontot szereztek - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A Tipsport Liga 53. fordulója keretében péntek este a listavezető vendégeskedett Miskolcon.

A hazaiaknál mindenki játékra jelentkezett, huszonegyen vették fel a küzdelmet. A DVTK tagjainak bemelegítése jó tíz perccel hosszabb volt, ellenfelei ugyanis csak 34 perccel a kezdés előtt méltóztattak kijönni az öltözőből.

Villámgólok

Gyorsan vezetést szereztek a besztercebányaiak, akik első támadásukból sakk-matt helyzetet hoztak össze, ennek végén Lamper közelről a kapuba tette a korongot (0–1), és még magukhoz sem tértek a piros-fehérek, amikor a 3. percben a hátvéd Mihalik balról, távolról a bal sarokba talált (0–2). Ilyen rossz kezdést a szlovák alapú ligában itthon még nem adtak elő a Macik, akiket meg is fogtak az események. Az első ígéretes miskolci helyzetet Magosiék hozták össze, Williamsnek azonban sikerült megkaparintania a játékszert. Csaknem elment az első harmad fele, mire összekapták magukat Vasék, a reklámszünetben oktatta is őket mesterük.

A 10. percben emberelőnyből jött a szépítés, Milam balról, a lábak között szúrta ki a bal sarkot (1–2) és hozta vissza csapatát a meccsbe. Jött a második fór, ebből pedig majdnem összejött az egyenlítés. A harmadik (Kiss D. révén hazai) kisbüntetés is szigorúnak tűnt. Gyorsan kergetőztek a szlovákok, Faille először elhagyta a korongot, majd utánanyúlt, tehette, mert senki nem volt a közelében, aztán 6 méterről a bal felső sarokba bombázott (1–3), mindez a 16. percben történt.

Kölcsön kenyér…

A második harmad elején kihasználta áthúzódó ember­előnyét a helyi alakulat, Pance jobbról Williams mellett és fölött a keresztvas alá emelt (2–3), aztán a 22. percben Kulmala balról, középtávolról egyenlített (3–3), és a mérkőzés ekkor újra kezdődött. Két percig öt ,,bányász” cicázhatott három piros-fehérrel, de sikerült kibekkelni a túlerőt, sőt egy ígéretes akciót is vezettek a Jegesmedvék.

A 28. percben pedig még nagyobbat fordult a kocka: Vas a kék vonal közeléből passzolt Loiseau-hoz, aki átvette a korongot, aztán megnézte magának a bal sarkot és végre is hajtotta a tervét (4–3). Ez volt a harmadik emberelőnyös ,,lámpagyújtás”, erre pedig már a közönség is magára talált. Görcs fogta a HC ‘05 iClinic sportolóit, akik maguk sem hitték volna, hogy ennyire maguk alá kerülnek. A második harmad levonulásakor akadt egy kis nézeteltérés, kevés hiányzott a kiadós verekedéshez, de aztán ki erre, ki arra ment. Majd kiderült, hogy ketten is kaptak 10 perc fegyelmit.

Harc az ötödikért

Kiállításözönnel indult a záró felvonás, és megint öt DVTK-hokis feszült három besztercebányainak, de az ötödik nem jött össze. A 47. percben Lamper közelről összehozta az egált a vendégeknek, Snásel viszont nem volt biztos a dolgában a közeli találattal kapcsolatban, ezért megnézette a felvételt. Az elemzés sokáig tartott és megadással végződött (4–4), így a csata megint elkezdődött. A nyílt sisakos produkciót mindenki élvezte, és az volt a nagy kérdés, hogy ki szerzi az újabb gólt. A 4–4 maradt, a túlóráért. Ebben a vendégek vitték be a győztes találatot, így a Maciknak egy pont jutott.

A DVTK vasárnap 17 órától a HK Dukla Trencin vendégeként lép jégre.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – HC ‘05 iClinic Banská Bystrica 4–5 (1–3, 3–0, 0–1, 0–1) – hosszabbítás után

Miskolc, 1205 néző. V.: Snásel, Stefik – Bogdan, Vyleta (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Vay – Crawford (1), Kiss D., Pance 1, Vas (2), Kulmala 1 (1) – Szirányi (2), Láda B., Harrison, Loiseau 1, Magosi (1) – Gőz, Milam 1, Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Albert T., Vojtkó, Hajós, Ritó – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

HC ‘05 iClinic Banská Bystrica: Williams – Mihalik 1, Marshall, Selleck (1), Faille (2), Asselin 1 (1) – Glenn, Southorn, Stastny, Higgs 1, Bartánus – Datelinka, Kubla, Soltés (1), Surovy (1), Lamper 2 – Nemcik, Cesik, Koper, Zigo, Gabor – Lisutin (kapus). Vezetőedző: Dan Ceman.

Kiállítások: 12 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Hajós), ill. 18 perc, plusz kétszer 10 perc fegyelmi (Marshall, Southorn).