DVTK Jegesmedvék: A szétlövésben Booras idegei kötélből voltak

Akt.:
DVTK Jegesmedvék vs. Fehérvár AV19
DVTK Jegesmedvék vs. Fehérvár AV19 - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Második hazai meccsüket is megnyerték vasárnap este a DVTK Jegesmedvék Mol-ligás jégkorongozói.

Rögtön a találkozó elején Szaller kapott kétperces kiállítást magas bothasználatért, a százhúsz másodperc azonban egy Dudas-bombát leszámítva érdemi helyzet nélkül lepergett, de nem sokáig maradt 0-0 az állás. Az 5. percben Somogyi közelről, Kalnins hasa alatt paskolta a hálóba a korongot (1-0).

Ritkán lőttek

Nagy mezőnyfölényben voltak a hazaiak, a fehérváriaknak az is gondot okozott, hogy saját védőharmadukból felvigyék a korongot. Mezőnyjátékkal és csendesen teltek a percek, a csapatok ritkán alakítottak ki gólhelyzetet, a lövések sem záporoztak úgy, mint a pénteki nyitóforduló keretében, a Ferencváros elleni rangadón. A 14. percben Galanisz „agyonra” cselezte magát a jobb oldalon, de nem tudta megjátszani társait, majd Booras balról, közelről Kalninsba vágta a játékszert. Az első harmad végén második emberfórját sem tudta beváltani a hazai együttes, így maradt a minimális Maci-előny.

Pillanatok alatt

A kissé lapos húsz perc után a folytatásban felpörögtek az események. Dudas szedett össze két plusz két perces büntetést és ebből kétszer gyújtott lámpát az AV19. Egy perc tíz másodperc alatt Holmberg és Shupe közelről talált a ketrecbe (1-2), és nyomban meg is fagyott a levegő a jégcsarnokban. A hokiban azonban pillanatok alatt csodákat lehet művelni és ezt a sárga-feketéből piros-feketévé „vedlett” Jegesmedvék be is bizonyították. A középkezdés után csak négy (!) másodperc telt el, amikor Dansereau félmagas bombával egyenlített (2-2). Aztán 23.57-nél Tóth G. jutalma lett kétszáznegyven másodperc, de 27.57-ig 2-2 maradt a táblán. A 30. percben újra Tóth G. csücsült ki, de ebből sem tudott tőkét kovácsolni Mayer Péter csapata. A 35. percben Guggenberger a játék hevében elhagyta az ütőjét, így puszta kézzel igyekezett megfékezni a gólra éhes vendégeket és szerencséjére megúszta a kalandot. A második szünet előtt érdekes események történtek: Szabó P. fejbe lőtte Guggenbergert (aki gyorsan levette fejvédjét és ellenőrizte a külsejét), majd Dansereau középről előnyhöz juttatta csapatát (3-2).

Hihetetlen hajrá

A harmadik harmadban (40.38-nél) Shupe betermelte saját második, csapata pedig harmadik gólját (3-3), így megkezdődött az „idegeskedés” a győztes találatért. Kapujuk elé nyomták vendégüket a Macik, jöttek az emberfóros szituációk. Az egyik végén Galanisz kiszúrta a Kalnins alatti rést (4-3). A hajrában volt minden: „kapufa”, sok lövés, helyzet és gól. Tóth A. üres kapuba lőtt (5-3), majd a Fehérvár – és ez szinte hihetetlen – egyaránt emberelőnyből összehozott két találatot (5-5). Így jött a hosszabbítás, majd a büntetőpárbaj, amelyben Booras volt egyedül eredményes, ez pedig két pontot hozott a népkertiek konyhájára.

ÉM-KTJEGYZŐKÖNYV

DVTK Jegesmedvék – Fehérvár AV19

6-5 (1-0, 2-2, 2-3, 0-0, 1-0) – büntetőkkel

Miskolc, 890 néző. V.: Varjú, Gangel, Kis-Király, Berger.


DVTK Jegesmedvék: Guggenberger – Gőz, Dudas, Galanisz 1, Somogyi 1 (1), Booras (2) – Sagert, Vojtkó, Hajós (1), Tóth A. 1 (2), Dansereau 2 – Laczkó, Leppanen, Pavuk, Láda B., Cseter – Szilágyi, Győrfy, Popovics, Ritó, Miskolczi – Adorján (kapus). Vezetőedző: Mayer Péter.

Fehérvár AV19: Kalnins – Krogh, Pados, Szabó P., Holmberg 1 (2), Shupe 3 (1) – Korbuly, Kocsis, Hegyi Á., Orban (1), Bodó 1 (2) – Vokla, Szaller, Tóth G., Pillók, Szita – Lengyel, Vizi, Mazzag, Hamvai, Reisz – Scola (kapus). Vezetőedző: Tyler Dietrich.


Kiállítások: 12 perc, illetve 18 perc.


Mayer Péter: – Elképesztő mérkőzés volt, hihetetlen forgatókönyvvel. A rendes játékidő utolsó pillanatait nehéz megemészteni… Nagy küzdelemben végül sikerült nyerni, de ez az egy pont hiányozni fog.

Tyler Dietrich: – Az első harmadban nagyon erősen kezdett a Miskolc, ekkor kevés lehetőségünk volt. A mérkőzés további részében sikerült felpörögnünk és egyenrangú ellenfele voltunk a hazaiaknak, sőt a hosszabbításban nyerhettünk volna. A szétlövés mindig lutri, és ezúttal nem mi győztünk.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés


hirdet�s