DVTK Jegesmedvék: A rivális MAC meglepte az alapszakaszgyőztest

A rangadón ezúttal a MAC Budapest nyert a DVTK Jegesmedvék ellen
A rangadón ezúttal a MAC Budapest nyert a DVTK Jegesmedvék ellen - © Fotó: Dömötör Csaba/MAC Budapest Facebook
Budapest, Miskolc – A középszakasz felsőházi küzdelemsorozatában hétfőn Budapesten játszott a DVTK.

A két csapat egyaránt háromgólos győzelemmel kezdett az Erste Liga középszakaszában, így kettejük között a két pont különbség a hozott bónuszpontok eltérő számából fakadt a kezdés előtt. Bálizsnak kellett először védenie, Vas lövése után, de nem sokkal később Adorján is megkapta az első löketet, azonban testre ment a pakk. Az ő ketrece előtt kevergettek a fővárosiak, úgyhogy nem lankadhatott a figyelme a miskolci hálóőrnek, hiszen a továbbiakban is sorra „tüzeltek” a MAC-osok. A 7. percben Tóth G.-t nyomta Tóth R. a plexire, olyan erővel, hogy az teljesen kitört azon a részen, javítani kellett, így leállt a mérkőzés. Folyamatos volt a játék, kirívó szabálytalanság, kiállítás nem törte meg a menetét, dicséretes volt a csapatok védőmunkája. Egészen a 18. percig, mert ekkor Nagy K. bombázott a bal felső sarokba (1-0), a harmadot Miskolczi kapuvasa zárta.

Kettőt kaptak

Páros kiállítással (Mansson, illetve Leppanen) indult a második felvonás, amelynek pörgős hokival lendültek neki a csapatok. Kettős fórhoz jutott később a népkerti együttes, a vendégek többször is megjáratták a korongot Bálizs kapuja előtt, de miskolci találat nem született. Született viszont budapesti, a lejárt büntetések után Bodó indult meg, lőtt, a kapuvasról kijött a játékszer, de érkezett Cunningham (2-0). Egyes fórt is kihasznált a MAC a 36. perc elején Orban révén, így kezdett elúszni a hajó a látogatóknak (3-0). Nagyon nagy fordulat és további energiák kellettek volna a DVTK-tól annak érdekében, hogy innen visszajöjjenek a meccsbe.

Magosi csak szépített

Nem volt tehát mese, menniük kellett a piros-fehéreknek, bár az biztos volt: az ellenfél nem akarja kiengedni kezéből a sikert. Brown kiállítását is megúszta a MAC, egy eséllyel kevesebb maradt Ládáéknak. Újabb DVTK-fór következett, lekorizott Adorján a jégről, muszáj volt ezt meglépnie Mikael Tisellnek, ám 6 a 4 ellen kis híján újabb találatot kaptak a népkertiek, a kapuvas mentett helyettük. 7:21 perccel a vége előtt Magosi lőtte ki a hazaiak kapujának jobb oldalát, visszajött némi remény (3-1). Somogyi kiállítása hozott még sanszot a Maciknak, újra lejött Adorján, de Kereszturyt akadályozta Tóth A., hogy az üres kapuba lőjön, a DVTK-s büntetést kapott, ezzel mindennek vége lett… A 3 ponttal a MAC beelőzte a Jegesmedvéket a táblázaton.

– Molnár István –Jegyzőkönyv

MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

Budapest, 800 néző. V.: Babic, Halassy (Berger, Kis-Király).

MAC Budapest: Bálizs – Pozsgai (1), Macaulay, Klempa, Mansson, Dansereau (1) – Dudas, Cunningham 1, Bodó (1), Brown, Orban 1 – Garát, Kovács, Terbócs, Nagy K. 1, Somogyi – Tóth R., Majoross, Keresztury (1) – Arany (k). Edző: Majoross Gergely.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Kiss-Rusk, Magosi 1, Galanisz (1), Miskolczi (1) – Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris – Vojtkó, Joe, Hajós, Kulmala, Tóth A. – Albert, Bernáth, Ritó, Berta, Tóth G. – Kiss (k). Edző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 16 perc + 10 perc fegyelmi (Somogyi), illetve 12 perc

Majoross Gergely: – Minden kisebb bukásból megtanultuk a leckét, ma nagyon büszke vagyok a srácokra. Szépen jutottunk egyre előrébb, ezt a továbbiakban is így fogjuk tenni.

Mikael Tisell: – Talán a tűz egy kicsit hiányzott. A harmadik harmad picivel jobb volt, mint a másik kettő, de ma egy kicsit fáradtabban játszottunk.

A jégkorong Erste Liga felsőházának állása:

1. MAC Budapest 2 2 – – – 11- 6 8 pont
2. DVTK Jegesmedvék 2 1 – – 1 6- 5 7
3. Dunaújvárosi Acélbikák 2 1 – – 1 9- 8 4
4. UTE 2 – – – 2 8-15 0

A DVTK 4, a MAC 2, míg a Dunaújváros 1 bónuszponttal kezdte meg a középszakaszt.