DVTK Jegesmedvék: A párharc minél gyorsabb lezárásában érdekeltek

DVTK Jegesmedvék: A párharc minél gyorsabb lezárásában érdekeltek
Miskolc – Péntek este játssza első elődöntő-találkozóját a DVTK Jegesmedvék Erste ligás hokicsapata.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban a piros-fehérek ellenfele a romániai SC Csíkszereda együttese. A nagy érdeklődéssel várt összecsapás 18 óra 30 perckor kezdődik a miskolci jégcsarnokban (ahol a két alakulat egyébként szombaton ugyanebben az időben ismét összeméri majd tudását).

Meglepetés volt

Mikael Tisell, a diósgyőriek vezetőedzője:

– Az, hogy a Csíkszeredát kaptuk az elődöntőben, nem lepett meg minket – kezdte a klub szokásos felvezető sajtó­tájékoztatóján Mikael Tisell vezetőedző. – Inkább az hatott a meglepetés erejével, hogy milyen könnyen intézte el a Dunaújvárosi Acélbikák gárdáját, hiszen egy találkozót sem veszített. Soros ellenfelünknek hiába van sok importjátékosa, közülük csak hatan szerepelhetnek, így túl nagy változtatásokra már nincs lehetősége a kollégámnak. Mi a rövid szünetet igyekeztünk megfelelően kihasználni: hol edzettünk, hol pihentünk, azaz jutott időnk mindenre. A tréningjeink jó hangulatban teltek, pozitív energiák szabadultak fel. Akkor fordítottuk komolyra a szót, amikor egy-két hibát kellett kijavítani és erre hegyeztük ki a munkánkat. Természetesen az a célunk, hogy nyerjünk, ennek érdekében mindent megteszünk.

Minél hamarabb

Mestere szavait ezekkel egészítette ki Tóth Adrián, a Macik gólerős csatára:

– Mivel a MAC Budapest a Brassót választotta, nekünk a Csíkszereda maradt. Társaim nevében is mondhatom, hogy nagyon várjuk már a péntek esti meccset, a sorozatot pedig minősített továbbjutással akarjuk zárni. Anélkül, hogy tippelésbe fognék, abban vagyunk érdekeltek, hogy minél előbb lezárjuk a párharcot, így ugyanis megint több időnk jutna a pihenésre, a regenerálódásra. A Csíkszereda egyébként a román bajnokságban is játszott, ennek következtében ha elhúzódna a csata, akkor az a mi malmunkra hajtaná a vizet. Orosz légiósaikról annyit, hogy valószínűleg erősítettek, de egyes személyekre nem lehet a jégkorongot kihegyezni, ez a műfaj ugyanis csapatjáték. Az alapszakaszban minden meccsünk megvolt, ez is növeli esélyeinket.

Elhangzott még, hogy ismét azonos időben szerepelnek majd szombaton este a diósgyőriek jégkorongozói és kosárlabdázói. Bár történtek egyeztetések, de az átugorhatatlan akadályok (létesítményfoglaltság, televíziós igények, szövetségi nemek) miatt az egymás előli kitérést nem tudták megoldani.

A piros-fehérek közül Ruikka nem szerepel (vele kapcsolatban „valamilyen” bejelentés is várható), a korábban betegeskedő Vas azonban visszatér.

Kedden és szerdán

Amennyiben a diósgyőriek jól hajtanak, akkor már a jövő hét közepére túljuthatnak a székelyföldieken. Ehhez „csak” arra van szükségük, hogy pénteken és szombaton itthon nyerjenek, majd március 13-án, kedden és 14-én, szerdán is győzzenek Csíkszeredán. Az említett két idegenbeli mérkőzésük egyaránt 19 órakor kezdődik majd.

ÉM-KT