DVTK Jegesmedvék: A mostani győzelem 10 napos ,,nyaralást” érne

DVTK Jegesmedvék: A mostani győzelem 10 napos ,,nyaralást” érne
Miskolc – Már kedden este bekerülhetnek a Mol Liga döntőjébe a DVTK Jegesmedvék jégkorongozói.

Az elődöntő negyedik felvonása keretében a Debreceni HK 18 órától fogadja a miskolci piros-fehéreket. Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc keretében a Macik 3-0-ra vezetnek, így rajtuk múlik, hogy véget ér-e a párviadal.

Fegyelem és figyelem

A két miskolci összecsapás után vasárnap először feszültek egymásnak Debrecenben az alakulatok. A vendégek remekül kezdtek és emberelőnyös helyzeteiket kihasználva 2-0-s előnyt gyűjtöttek, végül pedig 5-1-re diadalmaskodtak.

– A fiúk nagyon taktikus játékot produkáltak és újabb lépést tettek előre – jelentette ki Jason Morgan, a DVTK Jegesmedvék kanadai vezetőedzője. – A DHK kapitulációja azonban még nem egyenlő a párharc végével, a hazaiak nyilván mindent elkövetnek a szépítés érdekében. A hoki azért szép, mert bármi előfordulhat, a jég örök bizonytalanságot jelent. Jevgenyij Muhin együttesének most már nincs veszítenivalója és nekünk ezt be kell kalkulálnunk. Játékosainktól fegyelmet és figyelmet kérek: kemény védekezést, bátor építkezést és a gólhelyzetek értékesítését. A mostani összecsapás is ikszről indul, de azért dolgozunk majd a küzdőtéren, hogy a javunkra billenjen a mérleg nyelve.

Mintha 0-0 lenne

A két csapat közötti negyedik mérkőzés előtt Hajós Roland csapatkapitányt szembesítettük a statisztikai mutatókkal. Az alapszakaszbeli 46 pont különbséggel, az 5-1-es meccsaránnyal, továbbá az elődöntő eddigi, 3-0-s eredményével, mire a csatár így felelt:

– Az készséggel elismerem, hogy minden mellettünk szól, de a jégkorong veszélyes üzem, ebben a műfajban sokszor borul a papírforma. Nincs jelentősége annak, hogy egy találkozó elején ki és mennyivel vezet, emlékeztetek arra, hogy a párharc első meccsének első harmada után a debreceniek 2-0-ra vezettek. Aztán ki gondolta volna, hogy a MAC Budapest 4-0-ás előnyről elveszíti a másik elődöntő harmadik mérkőzését. Vagyis nem lehet hátradőlni: mi most úgy megyünk a jégre, mint az első meccsen, 0-0-nál. Eszünkbe sem jut a finálé, azzal sem törődünk, hogy ki lehet a következő körben az ellenfelünk, ugyanis még véget sem ért az elődöntő. A DHK ellen saját játékunkat akarjuk nyújtani, nem foglalkozunk senkivel és semmivel. Fusson az eredmény után éppen soros riválisunk, mi „csak” játszani akarunk és nyerni. Idegeskednünk nem kell, fő a nyugalom, a higgadtság, a magas fokú koncentráció, ezek magukkal hozzák a gólokat, utóbbi pedig az újabb sikert. Mert erre vágyunk, minden idegszálunkkal erre törekszünk.

Amennyiben 4-0-ás összesítéssel ér véget az elődöntő, akkor a Macik március 12-ig „pihenhetnek”, a finálé ugyanis ekkor kezdődik majd.

– Kolodzey Tamás –
hirdetés
hirdet�s