DVTK Jegesmedvék: A mester hozza a légiósokat

Akt.:
A bajnok Jegesmedvéknek az előző szezonban volt minek örülniük
A bajnok Jegesmedvéknek az előző szezonban volt minek örülniük - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Döntően szlovákiai csapatokkal fognak meccselni a Jegesmedvék a felkészülési szakaszban.

Pillanatnyilag 20 hokisból áll a Mol Liga és bajnoki címvédő DVTK Jegesmedvék kerete: jelenleg Kiss Bence, Adorján Attila (kapusok), Láda Balázs, Bernáth Milán, Kovács Arnold, Laczkó Ákos, Gőz Balázs (hátvédek), Hajós Roland, Galanisz Nikandrosz, Miskolczi Márk, Tóth Adrián, Albert Tibor, Magyar Balázs, Karda Milán, Szeszák Martin, Szopos Ottó, Ritó László, Pavuk Attila, Sági Martin és Benedek Roland (csatárok) alkotja a népkertiek csapatát.

Popovics Patrik?

A tavalyi társulatból távozott Jesse Dudas (TPS Turku), Kalvin Sagert (Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (MAC Budapest), Gyenes Dávid (Debrecen), Fekti Ádám (?), illetve Győrfy Tihamér (?) és a további légiósok (Keegan Danse­reau, Bradley Smith, Jarkko Leppanen, Jon Booras, Justin Cseter, Garrett Clarke) közül is maximum egy-kettő térhet vissza, de elképzelhető, hogy egyikük sem. Hivatalos bejelentés Popovics Patrik és Vojtkó Mátyás további sorsával kapcsolatban sem hangzott még el, bár utóbbiról az Észak-Magyarország úgy tudja, hogy marad a Macik kötelékében. Az új vezetőedző, az Egyesült Államok-beli Doug Bradley a 31. héten érkezik majd Miskolcra, információink szerint ő választja ki a külföldi hokisokat is. A tengerentúli szakvezető segítője a szerb Nikola Glavonjic lesz, aki az U20-as csapattal is dolgozni fog (kapusedzőt még keresnek a Jegesmedvéknél).

Az edzőmeccsek programja alakulóban van, a találkozók szervezés alatt állnak, augusztus második felében döntően szlovákiai ellenfelekkel csapnak össze a népkertiek.

ÉM