DVTK Jegesmedvék: A Magyar Kupáról szól a hét

Akt.:
DVTK Jegesmedvék: A Magyar Kupáról szól a hét
Miskolc – Az elődöntőben a piros-fehérek a zöld-­fehérekkel csapnak össze a Népkertben szerda este.

A DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC Magyar Kupa-elődöntőnek a miskolci jégcsarnok szerdán 18 óra 30 perctől ad otthont.

A második

– Ez a hét nálunk a kupáról szól – „jelentette” lapunknak Nagy Ádám, a Macik csapatmenedzsere. – A Visegrád Kupában már döntőzünk, és ebben a sorozatban is a fináléba kerülés a célunk. Legutóbb az Erste Liga utolsó alapszakaszbeli meccsén a hosszabbításban gyűrtük le a Dunaújvárosi Acélbikák gárdáját és néhányan megjegyezték, hogy picivel kevesebb „fűszert” tartalmazott a csapat játéka. Válaszként megjegyzem: gyakorlatilag egyik oldalon sem volt tétje az összecsapásnak, ennek tudható be, hogy nem sziporkáztunk. Hozzáteszem, hogy az erőnlétünk kiváló, az akarat és a lelkesedés terén is minden rendben van. A Fradi elleni meccsre is sok nézőt várunk, egészen bizonyos, hogy ezernél többen lesznek majd a lelátókon és az állóhelyeken. Keretünk tagjai közül a betegek – Láda B. és Vojtkó – egyre jobban vannak, az egyikük egészen biztosan jégre lép, de az is lehet, hogy mind a ketten.

Bizakodnak

A kedd délelőtti tréning után a játékosok véleményére is kíváncsiak voltunk.

– Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Fradi ellenünk mindig összekapja magát – állapította meg Miskolczi Márk, a diósgyőriek első sorának csatára. – Nekünk egy célunk van, hogy megnyerjük a kupát, „útközben” pedig le kell gyűrnünk a Ferencvárost. Személy szerint nagyon jól érzem magam a társaim között, önbizalmam is van, viszont januárban még nem szereztem gólt, így nagyon remélem, hogy ez szerdán este összejön nekem.

– Eddig azért küzdöttünk, hogy elődöntősök legyünk – vette át a szót Tóth Adrián, a Macik harmadik sorának támadója. – Az FTC jó kerettel rendelkezik, bár most sok sérültje van. Nem érzünk semmilyen fáradtságot, tehát egészen biztosan megmutatjuk, hogy mit tudunk.

– Nem félünk senkitől, a Ferencvárostól sem – folytatta Hajós Roland, aki szintén csatárként szolgál a piros-fehéreknél. Hazai környezetben hoznunk kell a meccset, utána pedig azt szeretnénk kiszurkolni, hogy Miskolcon legyen a kupadöntő. Ehhez persze az Újpestnek két vállra kell fektetnie a MAC Budapestet, de ne szaladjunk ennyire előre, várjuk meg a szerda estét.

A tudnivalók

Az elődöntőben győztest kell produkálni, ugyanis egy meccset játszanak a csapatok, visszavágó nincs. Azaz döntetlen esetén 4-4 mezőnyjátékossal 10 perc hosszabbítás a maximum, majd ugyancsak iksznél jön a szétlövés. A fináléban 5-5 mezőnyjátékossal 20 perc is lehet a ráadás, de természetesen „működik” a hirtelen halál. Apropó, finálé. Mivel a Magyar Kupa selejtezőjében a MAC végzett az élen, ha a Majoross-gárda ugyancsak szerdán megveri az Újpestet, akkor az aranycsatát Budapesten rendezik szombaton, a helyszín a Tüskecsarnok, a kezdési időpont pedig valószínűleg 17 óra 15 perc lesz. Ha az ÚTE győz, akkor a DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC párharc győztese lép élő pályaválasztónak január 20-án.

– Kolodzey Tamás –


A másik ágon:

Szerda, Budapest, Tüskecsarnok:

  • 20.15: MAC Budapest – Újpesti TE
Sporthírek