DVTK Jegesmedvék: A középszakasz első helye a tét az újpesti meccsen

DVTK Jegesmedvék: A középszakasz első helye a tét az újpesti meccsen
Miskolc – Péntek este a jégkorong Erste Ligában a lila-fehérek vendégei lesznek a piros-fehérek.

A középszakasz felsőházának 5. fordulója keretében 18 órakor kezdik az Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék találkozót, melynek toronymagas esélyese a táblázat élén álló és aranyérmének megvédéséért harcoló vendégcsapat.

Bízik a sikerben

A Macik pénteken a fővárosban szerepelnek, vasárnap pedig a MAC Budapest „személyében” a fővárosiakat fogadják, és már véget is ér a középszakasz. A sorozat nyertese pedig először válogathat alulról, és nem mindegy, hogy a miskolciak kezdhetik a mustrát, vagy csak a maradékból szemezgethetnek.

– Egész héten arra készültünk, hogy ez a két hétvégi mérkőzésünk jól sikerüljön – osztotta meg a benne kavargó gondolatokat Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék svéd nemzetiségű vezetőedzője. – Szerencsére mindenki egészséges, így sok jó teljesítményt várok, de nem szabad alábecsülnünk az Újpestet, hiszen már sok kellemetlen percet okoztak nekünk, sőt meglepetést is forraltak ellenünk. Az tény, hogy a lila-fehérek számára nem sikerült valami jól a középszakasz, de ebből nem lehet és nem is szabad kiindulni. Már csak azért sem, mert egy nagyon jó játékerőt képviselő csapatról van szó. Szilassy Zoltán vezetőedző gárdája hazai környezetben különösen erős, de – a játéktudásunk ismeretében és az eddig nyújtott teljesítményünk alapján – bízom a sikerünkben. Mert nagyon fontos számunkra, hogy a tabella élén végezzünk, ennek jegyében utazunk el pénteken ebéd után a fővárosi fellépésünkre.

Csak ma dől el

Csütörtökön délután kérdeztük Kiss Bencétől, a diósgyőriek kapusától, tudja-e már, hogy mestere neki szavaz bizalmat, vagy az első számú hálóőrnek, Adorján Attilának, mire azt a választ kaptuk:

– Még nem tudom. Ugyanis klubtársamnak hasmenése van, így csak pénteken dől el, hogy melyikünk áll a ketrec elé. Ha én leszek, természetesen mindent el fogok követni a siker érdekében.

A találkozó esélyeiről is faggattuk a fiatal portást.

– Nekünk az alapszakasz megnyerése után a középszakasz első helye a célunk, hogy mi választhassuk meg soron következő ellenfelünket. Vagyis kizárólag a győzelem lebeg a szemünk előtt. Nehezíti a helyzetünket, hogy az Újpest számára már nincs tétje az összecsapásnak, így a fővárosiak teljesen nyugodtan, minden mindegy alapon léphetnek jégre.

Kiss Bencének szóba hoztuk a felnőtt válogatottságot és a budapesti divízió 1/A-s világbajnokságot is, lévén, hogy tagja a mieink bő keretének.

– A nyáron már volt egy felmérés, akkor behívtak és egy szűkítést is túléltem. Óriási megtiszteltetés, hogy a szövetségi kapitány gondolt rám és ha esetleg nem sikerül állva maradnom, akkor sem történik semmi baj, hiszen nagyon fiatal vagyok, a sorstól máskor is kaphatok még ilyen lehetőséget. Egyébként magától értetődik, hogy örülök, boldog vagyok és minden percét ­élvezem ennek a helyzetnek.

– Kolodzey Tamás –