DVTK Jegesmedvék: A kötelezők mindig nehezek

Akt.:
Nem lehet gond a ,,kis Fehérvár” kiejtése a miskolciaknak
Nem lehet gond a ,,kis Fehérvár” kiejtése a miskolciaknak - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A jégkorong Erste Ligában csütörtökön este játsszák a negyeddöntő első meccsét a Macik.

A DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok találkozót 18 óra 30 perckor kezdik a miskolci jégcsarnokban. A párharc négy győzelemig tart és a papírforma nem ígér többet, ebből kiindulva a csata – a csapatok tudásszintjének megfelelően – várhatóan február 27-én ér véget.

Egyesével haladnak

– Mivel a második helyen végeztünk a középszakaszban, szereplésünk lehetett volna jobb is, és mivel mindenképpen Magyarországon akartunk maradni, csak a Fehérvárt ­választhattuk – indította a klub tegnapi sajtótájékoztatóját Mikael Tisell, a piros-­fehérek vezetőedzője. Az tény, hogy az Erste Kupa második felvonásban kicsit elmaradtunk a Visegrád Kupa döntőjében nyújtott teljesítményünktől, de abban bízunk, hogy azok, akik tavaly is benne voltak a pakliban, hozzák a tapasztalatukat és a rutinjukat. Ráadásul soros ellenfelünkkel szemben jól szerepeltünk az alapszakaszban, ez pedig reményt jelent ­számunkra. A személyes filozófiámat talán mindenki ­ismeri már: nem számolgatok, hogy hány meccsből jöhetünk ki, kizárólag az előttünk álló feladatra összpontosítok, vagyis szerdán csak a csütörtöki mérkőzés lebeg a szemem előtt.

Arra a felvetésre, mely szerint játszottak már egy ­meccses döntőt, két szakaszos finálét, négyes tornát, most pedig négyszer kell nyerni az „üdvösséghez”, a szakvezető így reagált:

– Mindegyik sorozat, vagy forma más. A Kontinentális Kupában három nap alatt háromszor voltunk jégen, a Magyar Kupában három, a Visegrád Kupában pedig hat harmadot vívtunk, most azonban minden szépen el- és kiosztott. A sérültet lehet pótolni, az esetleges rontást, vagy hibát ki lehet javítani és így tovább.

Most jön az igazi

A játékosok nevében a válogatott csatár, Galanisz Nikandrosz formált véleményt a negyeddöntőről:

– Most következik a bajnokság igazi része. A középszakaszban a saját szintünkhöz képest gyengébbek voltunk, de így sem kell Romániába mennünk, mert ezt nem akartuk. Kicsit csiszolódnunk, idegeskedésre pedig nincs okunk: egy mérkőzésen elképzelhető egy halványabb pillanatnyi forma, de négy nyert mérkőzésig ugyanez nem képzelhető el. Most is kijöhet az igazi karakterünk, várjuk is a csatákat, lemérhetjük, hogy hol tartunk. Hatan voltunk a válogatottnál, játékkal készültünk fel a rájátszásra, de társaink sem pihentek, ők is keményen dolgoztak, most pedig együtt veselkedünk neki a feladatnak.

A keret tagjai közül csak Ruikka sérült, a többiek rendelkezésre állnak, azt pedig nem tudják, hogy a Titánoknál kik lesznek az EBEL-csapatból esetleg visszajátszók. Erről ezt mondta Cseke Gábor marketing-, média- és PR-menedzser:

– A nagy Székesfehérvárnak ezen a héten két fellépése van az osztrák profiligában, így kissé nehézkes lenne, hogy ellenünk is küzdjenek azok, akik más sorozaton érdekeltek.

ÉM-KTA szabály

Átjátszás a más bajnokságokban szereplő csapatokból (idézet a kiírásból): „A rájátszásban egyetlen farmcsapat, a Fehérvári Titánok érintett. Esetükben az EBEL-csapatból korlátlanul pályára léphetnek az Erste Liga play-off mérkőzésein az U23-as, tehát az 1995. január 1. után született játékosok, a többiek közül pedig azok, akik a Ligába nevezésüket követően az alap- és középszakasz mérkőzéseinek legalább harminc százalékán játszottak.”

Négy, amely biztos

Február 22., csütörtök, 18.30: DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok

Február 23., péntek, 18.30: DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok

Február 26., hétfő, 18.30: Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék

Február 27., kedd, 18.30: Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék

(Amennyiben szükséges akkor március 1-én Miskolcon, valamint március 3-án Székesfehérvárott, továbbá március 5-én ismét Miskolcon is jégre lépnek a csapatok.)