DVTK Jegesmedvék: A kassaiak skalpjára vágynak

A kassaiakat (fehérben) szeretnék elkapni a Jegesmedvék
A kassaiakat (fehérben) szeretnék elkapni a Jegesmedvék - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Idei utolsó hazai mérkőzését pénteken este játssza a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A Tipsport Liga keretében pénteken harmincnyolcadszor lépnek jégre a Macik, akik 18.30–tól a táblázat élén álló HC Kosice együttesét látják vendégül.

Kétezer nézőt vár

– Itt az alkalom arra, hogy kiköszörüljük a zsolnai csorbát – mondta Glen Hanlon, a miskolciak kanadai vezetőedzője. – Mi csak a második harmadtól játszottunk úgy, ahogyan kellett volna. Nulla három után visszajöttünk a meccsbe, és most az a feladat, hogy a kassaiak ellen az első pillanattól úgy küzdjünk és harcoljunk, mint a Zsolna ellen húsz perc után.

Egri István, a DVTK Jegesmedvék klubvezetője, a sportág helyi első embere nagy izgalommal várja soron következő összecsapásukat, amelyről így vélekedett:

– A kassaiakat ligamérkőzésen még soha nem vertük meg, így jégkorongos pályafutásom nagy ajándéka lenne, ha most végre sikerülne. Azt is mondhatom, hogy évtizedek óta várok erre a dobásra. A fiú­kat alkalmasnak tartom erre a nagy feladatra, szerintem a pillanatnyi forma dönthet. A rangadóhoz illő lesz a látogatottság, hiszen csütörtökön délben már csak állóhelyekre szóló jegyünk volt. Egy szektort átadtunk a vendégeknek, így kétezren biztosan leszünk a jégcsarnokban.

Hatástalanítani

Magosi Bálint nagy értéke a piros–fehéreknek, a csatár hetek óta kiváló formában jégkorongozik, minden fellépésén nagybetűs.

Személyre szólóan lebontva kaptuk a taktikai utasításokat, amennyiben betartjuk ezeket, végre megszerezhetjük a Kassa skalpját.” Magosi Bálint

– Számunkra mindegy, hogy kik lövik a gólokat és kik a segítők – kezdte a válogatott támadó. – Lehetek én is, vagy Ritó, vagy Galanisz, ha szabad így fogalmaznom, ez tök mindegy, az a lényeg, hogy a feladatot meg kell oldanunk. A zsolnai kudarcon már a lefújáskor túltettük magunkat, a játékunkkal egyébként sem volt baj, „kilóra” alakítottuk ki a ziccereinket, csak éppen keveset használtunk ki közülük. Hosszú még az alapszakasz, itt a javítási lehetőség. A Kassát még egyszer sem kaptuk el, ezért különösen fűt minket a vágy: most, vagy soha hangulatban vagyunk. Szomszédaink első sora különösen remek képződmény, tagjait mindenképpen hatástalanítanunk kell ahhoz, hogy legyen keresnivalónk. Annak nem tulajdonítok nagy jelentőséget, hogy melyik társaság szerzi majd az első gólt, ettől sokkal lényegesebb, hogy ne kapjunk ötöt, mint Zsolnán. Edzői stábunk kielemezte a listavezető játékát, csapatra és személyre szólóan lebontva kaptuk a taktikai utasításokat, amennyiben betartjuk ezeket, végre megszerezhetjük a Kassa skalpját.

Magosi szavaihoz így csatlakozott a „világjáró” Gőz Balázs:

– Ők a legjobbak a ligában, ezért nekünk, védőknek mindenféleképpen jobban kell működnünk, mint Zsolnán. Szerda éjszaka óta élesítünk, nagyon vágyunk a sikerre.

Készen állnak

A kanadai Alexis Loiseau szintén nagy erőssége a DVTK–nak. Mestere általában a második sorban szerepelteti, és góljaival, valamint passzaival fordulóról fordulóra hozzáteszi a magáét csapata eredményeihez.

– Nyilvánvaló, hogy most vár ránk az igazi játék – mondta lapunknak. – A Kassa a mezőny élén áll, számunkra ez jó alkalom arra, hogy megmutassuk mit tudunk. Sok korcsolyázással és magas fokú figyelemmel akarjuk uralni a mérkőzést. Jelentem a szurkolóknak, hogy készen állunk a nagy feladatra.

Kolodzey Tamás


Csak egy–két gólt kaphatnak

A 43 esztendős Béres Roland a szlovákiai első ligában (a Tipsport Liga – régebben Extra-liga – alatti második vonalban) nevelkedett, majd hét szezont töltött el a Miskolci Jegesmedvéknél, jelenleg pedig utánpótlásedzőként dolgozik a Maciknál, így tőle jobban senki nem ismeri a két alakulatot. Így látja az esélyeket:

– Két dolog dönthet: az egyik a kapott gólok száma. A diósgyőriek kapujába legutóbb ötször került a játékszer és ennyivel csak veszíteni lehet. A Kassa elleni legfontosabb feladat az, hogy egy vagy két találatnál több ne kerüljön a piros–fehérek ketrecébe. Minél kevesebb gólt kell kapni, mert az öt az sok. A másik: Magosi és néhány társának jó formája, vagyis az egyéni teljesítmények közötti különbség is határozhat a pontok sorsáról.


A Tipsport Liga állása

1. HC Kosice 37 23 2 3 9 122–76 76
2. HK Poprad 37 20 6 2 9 116–88 74
3. HC ‚05 iClinic Banská Bystrica 37 20 4 4 9 117–85 72
4. HK Nitra 37 20 4 3 10 140–91 71
5. HKM Zvolen 37 19 4 4 10 130–87 69
6. MHC Nové Zámky 37 18 4 3 12 97–86 65
7. Dukla Trencin 37 18 4 1 14 90–80 63
8. DVTK Jegesmedvék 37 15 3 4 15 100–103 55
9. MHk 32 Liptovsky Mikulás 37 11 2 3 21 88–116 40
10. HC 07 Detva 37 11 1 5 20 93–124 40
11. MAC Újbuda 37 10 2 5 20 102–123 39
12. MsHK DOXXbet Zilina 37 8 5 2 22 96–134 36
13. Szlovákia U20 válogatott 24 – – 2 22 30–128 2Sok DVTK-s helyzet maradt ki a szerdai meccsen
Miskolc - Háromgólos hátrányából szerda este nem tudott felállni a DVTK Tipsport-ligás hokicsapata. A szlovák jégkorong liga szerda esti, Zsolnán megrendezett MsHK DOXXbet Zilina – DVTK Jegesmedvék meccsen, nyomban a kezdés után Huna húzott el a jobb oldalon, erőteljes kanyart tett a kapu elé, és...

Crawford és Scheidl harca a korongért
Miskolc - Negyvennyolc órán belül második sikerét aratta a DVTK Tipsport-ligás csapata. Nyolc meccsükből hetet megnyertek a Macik az elmúlt hetekben, a céljuk pedig az volt, hogy karácsonyfájuk alá teszik a nyolcadik sikerüket is. Jól védekeztek A 2. percben Miskolczi és Galanisz vezetett lendü...

Vay kapus (jobbra) hiba nélül őrizte a Macik ketrecét
Miskolc - Hazai „mumusával” itthon meccselt pénteken a DVTK Jegesmedvék hokicsapata, és nyert. A szlovák alapú Tipsport Ligában eddig kétszer találkozott egymással a két magyar gárda és mindkétszer a fővárosiak nyertek, így a diósgyőriek mindenképpen meszelni akartak a statisztikán. Helyzetüket n...

Nagy küzdelmet vívott a két csapat
Miskolc - Harmincnegyedik Tipsport-ligás találkozóját szerda este Szlovákiában vívta a DVTK együttese. A trencsényiekkel eddig kétszer találkoztak a piros-fehérek és mérlegük: egy ide, egy oda, azaz a vereség mellett győzelemmel is büszkélkedhettek ellenük. A nagyszerű formában lévő, hetek óta si...