DVTK Jegesmedvék: A hokicsatár nem matekozik

Akt.:
Magosi Bálint (jobbról), a Macik egyik kulcsembere bizakodó
Magosi Bálint (jobbról), a Macik egyik kulcsembere bizakodó - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A listavezetőt fogadja péntek este a diósgyőriek Tipsport Ligás hokicsapata.

A jégcsarnokban 18 óra 30 perctől láthatják az érdeklődők a DVTK Jegesmedvék – HC ’05 iClinic Banská Bystrica mérkőzést, amelyet az 53. forduló keretében vívnak. Az éllovas sem verhetetlen, ez kitűnik a táblázaton produkált adataiból: ötvennégy mérkőzése közül tizenkettőt bukott el, ötször pedig vagy a hosszabbításban, vagy a szétlövés során maradt alul, így a Maciknak sem kell tőlük „berezelniük”.

Kemény csata lesz

– Pénteken este ismét az aktuális listavezetőt fogadjuk hazai pályán, ez a feladat pedig nagy kihívást jelent – közölte lapunknak Glen Hanlon, a piros-fehérek nagy szakmai tekintélynek örvendő kanadai vezetőedzője. – Gyors, kemény és fizikális összecsapást várok a besztercebányai csapat ellen. Hatvan percen keresztül keményen harcolnunk kell majd a jégen. Matematikailag még megvan az esélyünk a hatodik hely megszerzésére, ezért minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a jégen annak érdekében, hogy itthon tartsuk a három pontot.

A célunk világos: szeretnénk ismét bravúros győzelemmel megörvendeztetni a lelkes szurkolóinkat, akik nagyon fontosak számunkra.” Glen Hanlon

A Jegesmacik játékosai közül a napokban többen is szerkesztőségünkben jártak, hiszen a csapat – tavalyi produkciója alapján – érdekelt volt az Év sportolója gálaünnepségen, a fiúk pedig arra törekszenek, hogy az idén is nagyot dobjanak.

Látótávolságon belül

– Ne szaladjunk ennyire előre, mi egyelőre csak péntek estig látunk el – vette át a szót Magosi Bálint, a DVTK csapatkapitánya, aki a magyar válogatottnak is egyik kulcsembere. – Az alapszakasz egyik utolsó összecsapása előtt állunk, és a vesztett pontokat tekintve látótávolságon belül vagyunk a hatodik helyezett MHc Mikron Nové Zámky gárdájától. Vagyis nem a kincstári optimizmus mondatja velem, hogy még befoghatók, viszont a tárgyilagosság kedvéért hozzáteszem: a sorsunk most már nem csupán a mi kezünkben van. Igyekszünk minél jobban játszani, minél többet tenni a soron következő sikerünkért is, bízunk a szerencsénkben, amely az érsekújváriak „szerencsétlensége” lenne.

Kolodzey Tamás


Csont nélkül

A kanadai ponttáblázaton előkelő helyen Magosi Bálinttól azt is megkérdeztük: az öltözőben matekoznak-e arról, hogy ha közbeiktatott rájátszásra kényszerülnek, melyik csapattal szeretnének meccselni, mire a kiváló csatár így felelt:

– Nem tekintünk ennyire előre. Most az a lényeg, hogy először szeretnénk csont nélkül bejutni az első hat közé. A többiről ne is beszéljünk, hiszen a mondás szerint a hídon akkor kell átmenni, ha odaérünk. Optimisták vagyunk, bizakodva várjuk a hajrát.A listavezetőt fogadják holnap a Macik (fehérben)
Miskolc - A jövő hét végén már elkezdődik a rájátszás a jégkorong Tipsport Ligában. Tizenhét mérkőzés van hátra a jégkorong Tipsport Liga alapszakaszából, és az utolsó három forduló még sok izgalmat tartogat, több csapat, köztük a DVTK Jegesmedvék számára is. A piros-fehéreknek még van elméleti e...

Egy góllal kaptak ki a piros-fehérek
Miskolc - Poprádon játszotta következő Tipsport ligás meccsét a DVTK Jegesmedvék csapata vasárnap. A forduló előtt a házigazdák a negyedik helyen álltak a táblázaton (99 pont), a Macik a hetediken (85 pont). A miskolciak közül az egyedüli hiányzó az egyik bekk, Láda B. volt. Hét kiállítás Az el...