DVTK Jegesmedvék: A hokiban bármi megtörténhet – mondja a kapitány

A pénteki, svédek elleni meccsen Magosi (jobbra) nem játszik
A pénteki, svédek elleni meccsen Magosi (jobbra) nem játszik - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – Nagy reményekkel, de mégis csak óvatos bizakodással várják a férfiak a vébét.

A Dunán horgonyzó A38-as hajón a jégkorong uralta a csütörtök délutánt. A sajtótájékoztatón egyebek mellett természetesen szóba került a Kazahsztán fővárosában április 30. és május 5. között esedékes felnőtt férfi világbajnokság, amelyen minden idők talán legerősebb mezőnyében méreti meg magát nemzeti együttesünk, várhatóan a DVTK Jegesmedvék több tagjával.

Miskolcon is tesztelnek

Azzal kezdődött, hogy ha eljön az április, akkor csúcsra jár a jégkorong és ez így lesz az idén is. Jégre lépnek a nők, az U18-as férfiak (itt kerettag a miskolci Lövei Dávid) és mindenekelőtt a nagy válogatott, helyenként nagy reményekkel.

– A mezőny félig A-csoportos – célzott Kazahsztánra Jarmo Tolvanen, a felnőtt férfi együttesünk szövetségi kapitánya. – A folyamat egy hete indult el, jelenleg sokkal több kérdés van bennem, mint válasz. A felkészülési meccseknek az a hivatottsága, hogy teszteljünk: a svédekkel kezdünk, majd következnek a lengyelek, végül a szlovénok.

Ami a vb-t illeti: az a dilemmánk, hogy a feljutásban vagy a bennmaradásban gondolkozzunk. Erről így vélekedett a kapitány:

– Mindenképpen van esély a feljutásra is. Csapatként, kollektívaként szögezzük le: akárki ellen húzzuk fel a mezünket, nyerhetünk, ettől többet azonban bátorság lenne leszögezni, de azt tudjuk, hogy a hokiban bármi megtörténhet. Jelenleg huszonöt mezőnyjátékos, plusz négy kapus alkotja a keretünket, amely csökkenni fog, már pénteken, a svédek elleni fellépésünk után.

A tréner kitért a Tipsport Ligában szerepelt magyar csapatokra és játékosokra is. A döntést, mely szerint szintet ugranak, bevált, apró javulásokat már lát a játékosokon.

A legtöbbet akarja

A pénteki, svédek elleni felkészülési találkozón kisebb sérülése miatt, ha úgy tetszik, biztonsági okból, a tervek szerint nem játszik Magosi Bálint, aki a szlovák alapú Tipsport Ligában a DVTK Jegesmedvék legértékesebb tagja volt.

– Jól alakult a klubszezonom, ehhez kellettek a társaim – nyilatkozta lapunknak a piros-fehérek kiválósága. – A válogatottban abban a szerepkörben akarom a legtöbbet nyújtani, ahová állítanak. Egy hét alatt ötször kell majd remekelnünk, ebben hiszünk, de tudjuk, hogy menetelésünk nehézségekkel is jár majd.

ÉM-KT


Ők beszéltek

Pat Cortina, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya,
Huszák Alexandra, a magyar női válogatott csatára,
Svasznek Bence, a magyar U18-as válogatott vezetőedzője,
Jarmo Tolvanen, a magyar felnőtt férfi válogatott finn nemzetiségű szövetségi kapitánya,
Magosi Bálint, a magyar válogatott csatára, a DVTK Jegesmedvék tagja.


A mérkőzések

A divízió 1/A-s világbajnokságra készülő magyar válogatott felkészülési mérkőzései közül kettőt Miskolcon játszanak.

Április 10., szerda 18.30: Magyarország–Lengyelország
Április 12., péntek 18.30: Magyarország–Lengyelország

Az asztanai (Kazahsztán) vb menetrendje

Április 29., hétfő 8.30: Magyarország–Dél-Korea
Április 30., kedd 15.30: Fehéroroszország–Magyarország
Május 2., csütörtök 8.30: Litvánia–Magyarország
Május 3., péntek 15.30: Magyarország–Szlovénia
Május 5., vasárnap 15.30: Kazahsztán–Magyarország