DVTK Jegesmedvék: A fiúk szeretik a sugárzást

Akt.:
DVTK Jegesmedvék: A fiúk szeretik a sugárzást
Miskolc – Hétfő este az újpesti jégcsarnokban szerepel a DVTK Jegesmedvék Erste-ligás hokicsapata.

Az élő televíziós közvetítés miatt ismét a kissé szokatlan 20 óra a kezdési időpont. A Macik hetek óta csak nyernek, így Újpesti TE gárdájával szemben is a győzelem reményében utaznak a fővárosba.

Pörögtek, pörögnek

– A táblázatra nézve azt látjuk, hogy valóban óriási a pontkülönbség a DVTK Jegesmedvék és a második helyen álló MAC Budapest között, de ez nem altat el bennünket – mondta Nagy Ádám, a piros-fehérek csapatmenedzsere. – Csapatunkra nem jellemző a fölényeskedés, vagy az elalvás: az alapszakaszban eddig bebizonyítottuk, hogy a legnagyobb megterhelés mellett is minden ellenféllel szemben pörögtünk és pörgünk, ahogyan ez hozzánk illik. A fiúk pontosan tudják, hogy az elkövetkezendő időszakban is ugyanezen a fordulatszámon kell maradniuk, hiszen jön a középszakasz, a Magyar és a Visegrád Kupa döntője.

Arra a kérdésre, mely szerint úgy tűnik, hogy az Erste Ligában nincs igazi riválisuk, a csapatmenedzser így felelt:

– A nagy az előny és a helyzetkép azért némileg csalóka. A MAC Budapest nagyon jó társaság, aztán feljövőben van a Dunaújváros és tavaly­hoz képest magára talált a Csíkszereda is. Ezek az együttesek kemény ellenfelek lesznek a folytatásban és akkor még nem szóltam a Ferencvárosról és az Újpestről. Vagyis jelenleg meglógtunk, de nem számítunk további könnyű körökre.

A Jegesmacik pompás menetelését emberi és sportszakmai okokkal is indokolta Nagy Ádám:

– A nyáron direkt olyan típusú embereket kerestünk, akik beleillenek a korábbi, hajtós csapatunkba és emberileg is kiváló alanyok. Gondolok például Vasra, Tóth G.-re és Bertára, de az érkezett légiósaink egytől egyig szintén hozzánk való sportolók. Ami pedig a sorainkat illeti: nálunk a negyedik „formáció” is játszik, így négy kiváló egységünk van, szemben azokkal a klubokkal, amelyek csak három ütőképes sort tudnak felmutatni. Egyébként a „sorosozás” régi beidegződés: mármint az, hogy első, második, harmadik, vagy negyedik. Ez csak technika, nevezési-­beírási kérdés, ha ugyanolyan jégidővel vannak a pályán, mint a többiek, akkor nincs jelentősége.

Csak óvatosan

– Mindig nagyon jó, ha van televíziós sugárzás – vette át a szót Tóth Adrián, a Jegesmedvék harmadik sorának középcsatára. – Ez nekünk plusz motivációt ad, cserébe pedig engedünk a megszokott 18, vagy 18 óra 30 perces játékidőből, a 20 órás kivonulás benne van a dologban, számunkra nem okoz gondot.

Arra a felvetésre, hogy miképpen kommentálja az örömteli tényt, mely szerint a ligában mindig csak nyernek, a támadó így felelt:

– Azért győzünk állandóan, mert jó csapatunk van és a sorsdöntő pillanatokban is jó döntéseket hozunk. Azzal persze, hogy ennyi meccset nyerünk, a semleges nézőknek és a riválisainknak némi egyhangúságot okozunk. Viszont arra emlékeztetek, hogy a MAC Budapest elleni mérkőzésünk ki-ki mérkőzés volt, nem beszélhettünk előre lefutott rangadóról. Az a tény, hogy az Újpest már kétszer megtréfált bennünket, óvatosságra int engem és a társaimat is. Természetesen nyerni megyünk Budapestre, ehhez a szokott teljesítményre lesz szükségünk. Gondolok elsősorban a helyzetkihasználásra, a pozíciós hokira, az emberelőnyös és -hátrányos szituációkra.

Tóth Adrián a saját játékáról így vélekedett:

– Egy sportoló soha nem lehet elégedett, ennek jegyében én sem vagyok az. Mindig van hová fejlődni, javulni, remélem, hogy fellépésről fellépésre egyre jobbak leszünk és ez a tétel rám is igaz.

– Kolodzey Tamás –A jégkorong Erste Liga:

1. DVTK Jegesmedvék 21 18 1 1 1 84-31 57 pont
2. MAC Budapest 23 16 – – 7 91-55 48
3. Dunaújvárosi Acélbikák 22 14 – – 8 73-56 42
4. SC Csíkszereda 25 11 2 1 11 85-80 38
5. UTE 22 11 2 – 9 66-61 37
6. Ferencvárosi Torna Club 23 10 2 1 10 78-71 35
7. ASC Corona Brasov 25 8 1 4 12 63-72 30
8. Fehérvári Titánok 23 6 1 2 14 62-90 22
9. EV Vienna Capitals 26 1 1 1 23 41-127 6