Helyi közélet

2014.04.01. 07:51

Nézőpont: Nap, víz, hegyek

<em>Sokan máris lebiggyesztik a szájukat, amikor a nyaralás kapcsán a pénztárcájukra gondolnak. Pedig tapasztalataim szerint a jó vakációhoz nem kell feltétlenül sok pénz. Elég a jó idő, a víz a hegyek és a jó társaság.</em> <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Sokan máris lebiggyesztik a szájukat, amikor a nyaralás kapcsán a pénztárcájukra gondolnak. Pedig tapasztalataim szerint a jó vakációhoz nem kell feltétlenül sok pénz. Elég a jó idő, a víz a hegyek és a jó társaság. Hegyi Erika jegyzete.

Itt a nyári időszámítás, amiről sokunknak az jut az eszébe, hogy ideje megtervezni a nyári szabadságot. Ha éppen nem lakásfelújítással telnek majd az értékes napok, akkor persze mi más is jöhetne szóba, mint a nyaralás. Sokan máris lebiggyesztik a szájukat, amikor a nyaralás kapcsán a pénztárcájukra gondolnak. Pedig tapasztalataim szerint a jó vakációhoz nem kell feltétlenül sok pénz. Elég a jó idő, a víz a hegyek és a jó társaság. Hogy közel van-e vagy távol, az sem lényeges. Valóban csak a lényeg a lényeg.

Egyik évben nyár végén körkérdést tettem föl az utca emberének: ön hol nyaralt? Tanulságos volt. A legelégedettebbnek az a hölgy tűnt, aki mindössze 20 ezer forintot tudott kipréselni a költségvetésből, de ebből a pénzből elutazott a család a közeli tóhoz sátorozni. Azt mondta, bár nyár elején még a Balatonról álmodozott, de nem bánja, hogy végül nem úgy sikerült. Olyan jól érezték magukat, hogy jövőre is a közeli tónál töltik a szabadságukat. Még akkor is, ha netán sok pénzük lesz.

Egyesek persze a lúzerség fokmérőjének tekintik a nyaralás helyszínét és a szálláshely színvonalát (fordított arányban). Ez azonban ne tartson vissza senkit a közeli tótól vagy a közeli hegyi falutól.

Már én is tervezem a nyári vakációt. Csak még előttem van a családi egyeztetés. Mert kinek a tó, kinek a hegy, kinek meg az olasz riviéra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában