DVTK: Horváth Ferenc ma munkába áll

Horváth Ferenc a Videoton után a DVTK-t irányítja
Horváth Ferenc a Videoton után a DVTK-t irányítja - © Fotó: 24.hu
Miskolc – A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának új vezetőedzője Ugraival is együtt dolgozik.

A DVTK élvonalbeli labdarúgó együttesénél tegnap kora délután jelentették be, hogy Horváth Ferenc lett a vezetőedző. A 43 éves egykori csatár 11 év után tér vissza az Andrássy útra, hogy féléves labdarúgói állomása után most edzőként bizonyítson. A szakvezetőt ma reggel sajtótájékoztató keretében mutatják be, és ennek előtte hiába kérdeztük a piros-fehérek új vezetőedzőjét, nem nyilatkozott, mondván a klub vezetői azt kérték tőle, hogy a hivatalos bemutatásáig ne szólaljon meg a nyilvánosság előtt.

Mivel Horváth Ferenc elődjével, Egervári Sándorral együtt az eddigi pályaedző Pisont István is távozik, így nemcsak a vezetőedző személye lesz új, hanem a stábban is lesz változás, de ez nem érinti Veréb György és Szalma Pál kapusedzőket, valamint Egri Attila erőnléti edzőt. Az, hogy ki lesz Horváth Ferenc közvetlen segítője, másodedzője, valószínűleg ma derül ki.

A DVTK felnőtt keretének tagjai szerdán este érkeztek haza Miskolcra, és a játékosok tegnapi szünnap után ma két edzésen vesznek részt, a 8.30-kor kezdődő sajtótájékoztatót követően 9.30-kor tréningeznek először. A hírek szerint hosszú napja lesz Horváth Ferencnek, mert a két edzés között, illetve a második után a játékoskeretről, illetve az erősítési tervekről tárgyal majd a klub vezetőivel.

Ugrai is DVTK

De ezen a megbeszélésen Ugrai Roland már nem lesz téma. Ugyanis az ő szerződtetését is bejelentette csütörtökön a DVTK. A 23 éves csatárt – aki a múlt hétvégén csatlakozott a Diósgyőr keretéhez – a Szombathelyi Haladástól vásárolta ki a piros-fehér gárda és hároméves szerződést kötöttek vele. Ugrai a Haladásban mutatkozott be az élvonalban, két és fél évvel ezelőtt a Ferencvároshoz igazolt, ahonnan tavaly nyár után visszatért a Vas megyeiekhez, és eddig összesen 87 NB I-es bajnokin pályára lépve 12 gólt szerzett.

– Berecz Csaba –


Horváth Ferenc és a labdarúgás

Horváth Ferenc a Budapest Honvéd csapatában ismerkedett meg a labdarúgással, majd a Videoton támadójaként mutatkozott be az első osztályban, 1991-ben. Fehérvárról a Ferencvároshoz igazolt, és két sikeres szezon után légiósnak állt. Játszott többek között a belga élvonalbeli Genk, a német első osztályú Energie Cottbus, az izraeli szintén élvonalbeli Maccabi Tel-Aviv, a spanyol másodosztályú Almeira, a portugál második vonalbeli GD Estoril-Praia és skót első ligás Livingstone csapataiban. Magyarországon a felsoroltakon kívül játszott még az Újpest FC, a Paksi FC és a Lombard Pápa TFC gárdáiban. Horváth Ferenc 2005-ben igazolt Diósgyőrbe, 13 mérkőzésen 8 gólt szerzett a DVTK színeiben. Külföldi profi pályafutása alatt belga bajnok, kupagyőztes, szuperkupa-győztes, izraeli kupagyőztes és portugál másodosztályú bajnok volt. A magyar válogatottban 32 mérkőzésen 11 gólt szerzett.

Edzőként az FTC utánpótlásánál kezdett el dolgozni. Vecsés és Szigetszentmiklós után Kecskeméten lett NB I-es vezetőedző 2012-ben, később ült a Paksi FC, a Győri ETO és a Videoton kispadján is. Utóbbi két csapattal egyaránt ezüstérmet szerzett az élvonalban.

hirdetés


hirdet�s