DVTK-FTC: Fokozott rendőri biztosítás

DVTK-FTC: Fokozott rendőri biztosítás
Miskolc – Várhatóan jelentős érdeklődésre számot tartó sportesemény lesz Miskolcon május 15-én, ugyanis a DVTK labdarúgócsapata a FTC-t együttesét fogadja a Diósgyőri Stadionban.

Az eseményt kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette az Előkészítői Szakértői Bizottság, így a biztosítási feladatok ellátása a rendőrség feladatrendszeréből adódó közfeladatnak minősül.

A labdarúgó mérkőzés zavartalan lebonyolítása érdekében a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el május 15-én 12.00 órától Miskolcon, illetve a városba bevezető útszakaszokon. A jelentős rendőri erők mellett a Készenléti Rendőrség Miskolci X. Bevetési Osztálya biztosítja a közbiztonság és a köznyugalom megtartását, megőrzését.

A Miskolcra vonattal érkező szurkolókat szervezett keretek közt, rendőri kísérettel szállítják a stadionba, míg az autóval a városba látogató drukkerek is hatósági felvezetés mellett közelíthetik meg a mérkőzés helyszínét.

A Miskolci Rendőrkapitányság felhívja a vendég, illetve házigazda szurkolók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda