DVTK: Fotókból készül a szurkolói kisfilm

Akt.:
Az egyik alkotás
Az egyik alkotás - © Fotó: Bognár Bromis Péter
Miskolc – Fotózásra hívja a Diósgyőr szurkolókat a Miskolci Fotóklub.

A cél, hogy az elkészült képek egy kisfilmben álljanak össze, amelyet az új stadion avatása kapcsán szeretnének elkészíteni. A projekt ötletgazdája Magyar Gyula, a fotóklub tagja, aki azt mondja, az alapot az szolgáltatta, hogy maga is Diósgyőr szurkoló.

– Édesapám a gyárban dolgozott, és ő vitt ki engem először nyolc évesen egy mérkőzésre. A foci és a Diósgyőr szeretete pedig nem múlt el azóta sem. Pár hónapja belefutottam a Liverpool szurkolókról készült kisfilmbe, és nagyon megragadott. Nincs benne a stadion, a klub neve is éppen csak szerepel benne, de nagyon megkapó a szurkolók elkötelezettsége, elszántsága – mondja az előzményekről.

A terv fekete-fehér fotókból összeálló klip, az elképzeléshez pedig azonnal többen is csatlakoztak a Miskolci Fotóklub tagjai közül. A felhívást jó egy hónapja tették közzé, de Magyar Gyula azt mondja, az első ötven fotó elkészülte után a szurkolók is rájöttek, hogy valami jó dolog történik, születik, és megpezsdült a jelentkezés. Jelenleg több, mint kétszáz fotó készült, de az év végéig még lehet jelentkezni.

– Az év elején átnézzük, rostáljuk a fotókat és a legjobbak kerülnek majd be a klipbe, de azt szeretnénk, ha stadion avatás kapcsán egy kiállítás is születhetne, ha ehhez megfelelő támogatást kapunk. A kisbabáktól egészen a legidősebbekig megjelennek a szurkolók a fotókon, múlt és jövő van együtt, ami bizonyítja, hogy együtt vagyunk, győzni fogunk – teszi hozzá Magyar Gyula.

Jelentkezni a fotózásra a szurkoloifotozas@miskolcifotoklub.hu e-mail címen vagy a klub facebook oldalán lehet még.

– ÉM-HI –


Diósgyőri extázis a Nagyerdőben
Miskolc - Nem akármilyen lélektani hullámvölgyön mentek keresztül a diósgyőri drukkerek a DVTK - Bp. Honvéd bajnoki meccsen. Előbb a kihagyott 11-es után pokol bugyrait járták meg, majd a mérkőzés utolsó pillanatában szerzett győztes 11-es gól után már a mennyországban érezhették magukat. Mutatjuk v...