DVTK: Elek (még) nem játszhatott, de mi lesz Husic-csal?

Akt.:
DVTK: Elek (még) nem játszhatott, de mi lesz Husic-csal?
Miskolc – Első, szerdai felkészülési találkozóján magabiztosan győzött a Diósgyőr.

Hivatalosan zárt kapuk mögött rendezték meg a DVTK első 2016-os felkészülési mérkőzését, de a Szinva-töltésről mintegy háromszázan nézték az új vezetőedző, Egervári Sándor bemutatkozó találkozóját. Volt hiányzó bőven a diósgyőrieknél, hiszen sérülés, műtét miatt nem készülődött a Lokomotíva Kosice elleni összecsapásra Halmai Ramon, Tamás Márk, Miroslav Grumic, Egerszegi Tamás és Koman Vladimir sem. Ott volt a stadionban a kerettel együtt edző Elek Ákos is, ám a középpályás helyzete továbbra sem volt rendezett (nem oldódott meg még a papírmunka kínai klubjával, a Changchun Yataijal), így ő emiatt nem lett bevethető. A szurkolók hiányolták a bosnyák balhátvédet, Senad Husicot is, úgy tudjuk, hogy ő más okok miatt volt mellőzött, igaz civilben feltűnt a pálya mellett. A 25 éves bekk még 2013 nyarán érkezett az Andrássy útra az NK Zvijezda Gradacactól 2+1 évre, a DVTK 2015 júniusában életbe léptette az opcióját, így a futballista maradt.

DVTK-Lokomotiv-24-aj

Klasszikus játékszervező

A találkozón szinte végig a Diósgyőr akarata érvényesült, a 2-0-s siker lehetett volna még nagyobb is.

– Ahhoz képest, hogy a második hét elején vagyunk, helyenként, különösképpen az első félidőben, megfelelő volt a játék – fogalmazott a lefújás után Egervári Sándor. – Az a ritmusváltás, amit szerettünk volna hozzátenni, azt visszakaptam, és kértem az agresszív labdaszerzést, ezt is, illetve jó, szervezett védekezést valósított meg a csapat. Kidolgoztunk nagyon sok helyzetet, ez már egy pozitívum, az, hogy nem sikerült egy részüket értékesíteni, annak az az oka, hogy fáradt lábak vannak, mert délelőtt is volt edzés.

A majdnem teljes „sorcsere” után szinte két támadóval rohamozott a Diósgyőr, Takáccsal és Griffiths-szel.

– Az összeállításból ez következett, hiszen mind a ketten élcsatárok, ebben volt egy 4-4-1-1-es lehetőség is, ami azt jelenti, hogy Takács mélyebbről való megindulással próbálta a feladatát megoldani. Igen, ez másabb volt, mint a „kis” Bogesszel, aki egy klasszikus játékszervező, ott, akkor több helyzetet tudtunk kialakítani, mert a szervezéshez értők közül többen voltak a pályán – válaszolta a felvetésre Egervári Sándor.

A szakvezető hozzátette még azt, hogy akik nem játszottak, azok is megkapták a maguk feladatát, terhelését, majd az Elek-üggyel kapcsolatban kifejtette:

– Várjuk a megoldást, immár tíz 10 napja, elsősorban a kínaiakon múlik, az itteni klubvezetés mindent elkövetett azért, hogy akár már holnap hivatalosan a játékosunk legyen. Benne van a törökországi edzőtáborba utazó keretben, remélem, ott már pályára is tud majd lépni – reménykedett Egervári Sándor.

A DVTK következő felkészülési találkozóját szombaton 11 órától az NB II-es Budaörs vendégeként játssza.

ÉM-MIJegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Lokomotíva Kosice (szlovák)
2-0 (1-0)

Diósgyőr, 300 néző. V.: Kátai.

DVTK: Rados (Antal, 46.) – Okuka, Lipták, Kovács, Nemes – James, Kitl – Bacsa, Bognár, Barczi – Novothny. DVTK, a 62. perctől: Antal – Eperjesi, James, Kovács G., Németh – Ternován, Nikházi, Kövér, Bacsa – Takács – Griffiths. Vezetőedző: Egervári Sándor.

Lokomotíva Kosice: Giertl (Tino, 74.) – Pa. Sulák (Hejnus, 74.), Korijkov, Horváth, Musiol (Pe. Sulák, 74.) – Kolek, Harvila – Clovecko (Hlousek, 46.), Ruskovsky (Kinsky, 46.), Zajac (Hejnus, 46.) – Labun (Vilkovsky, 46.).
Vezetőedző: Branislav Sokoli.

Gólszerző: Barczi (25.), Takács (79.).

További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek