Friss hírek

2009.12.09. 12:28

Online közvetítésre alkalmas bírósági tárgyalótermek is lesznek

<p>Elsõ menetben 10 tárgyalótermet szerelnek fel az ország bíróságain olyan audiovizuális berendezésekkel, amelyek online közvetítésre adnak majd lehetõséget - hangzott el azon a csütörtöki szûk körû sajtóbeszélgetésen, amelyet a Fõvárosi Bíróság szervezett. A programra jövõre várhatóan 200 millió forintot költenek.</p>

A tájékoztatás újjászervezésével gyorsabb, jobb, pontosabb információkkal kívánják ellátni a médiát - mondta Gatter László, a Fõvárosi Bíróság elnöke, aki bemutatta a bíróság új szóvivõjét, Marosi Antalt. Gatter hozzátette, ezt szolgálja a hétvégeken és éjjel-nappal elérhetõ új sajtóügyelet is.

A korrekt tájékoztatást segíti a média munkatársai, az újságírók részére készülõ, megújult tárgyalási jegyzék és a hírlevél is - mondta kiegészítésül Pápai Judit, a Fõvárosi Bíróság Sajtó- és Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának vezetõje.

A sajtóbeszélgetésen elhangzott az is, hogy az Országos Igazságszolgáltatási Tanács 2010 elejére médiakonferencia szervezését tervezi, amelyen várhatóan az igazszágszolgáltatás átláthatósága lesz a fõ téma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!