Családon belüli erőszak

2019.09.09. 09:00

Mondóka ritmusára rugdosta és megharapta

Öt éven keresztül rendszeresen megverte szüleit és mozgásképtelen nagyszülőjét.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves férfi ellen bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntette, testi sértéssel, személyi szabadság megsértésével, kényszerítéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt.

A vádlott 2013 júliusától 2017. december elejéig rendszeresen bántalmazta a Körömben vele együtt élő édesanyját és édesapját, valamint a sípcsont törése miatt 2017 augusztusában megműtött, és időszakosan mozgásképtelenné, majd mozgáskorlátozottá vált nagyanyját. Tőlük többször pénzt is elvett. Előfordult, hogy ittas állapotban az anyját többször megütötte, kezét, kisujját megharapta, ököllel orrba ütötte, amikor aludt, fejen ütötte, egy általa időközben mondott gyermekmondóka ritmusára rugdosta. Amikor az anyja a lakásból ki akart menni, hogy rendőri segítséget hívjon, megakadályozta. Egyik esetben pedig a telefonfülkéből a hajánál fogva kirángatta, és lakóhelyükig húzta.

Nagyanyja karját is megharapta. Az apját a lakásukon kívül is bántalmazta: egy bolt előtti területen megrángatta, ököllel megütötte, a fejét a lépcsőbe verte. Utoljára édesanyját úgy szemen ütötte, hogy annak következtében maradandó fogyatékosságként a látás élessége csökkent. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, vagyonelkobzást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában