DVTK: Csütörtökön a Ferencváros érkezik esti meccsre

Akt.:
DVTK: Csütörtökön a Ferencváros érkezik esti meccsre
DVTK: Csütörtökön a Ferencváros érkezik esti meccsre
Miskolc – Az élvonalbeli női találkozó 20 órakor kezdődik majd a Diósgyőri stadionban.

A férfiak után a hölgyek is a Ferencvárost fogadják a maguk NB I.-es bajnokságában, a fővárosi zöld-fehérek november 1-jén, 20 órától lépnek pályára Diósgyőrben, a hazai alakulat ellen.

Ezernél is több

– A jelző, ami eszembe jut ezen mérkőzéssel kapcsolatban az az, hogy szuperrangadó – jelentette ki a csapat tegnapi sajtótájékoztatóján Fórizs Sándor, vezetőedző. – Voltunk már közel ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk ellenük, de ez idáig nem sikerült, így a győzelmünk történelmi lenne. Felkészültünk, a lányok mindent meg fognak tenni a pályán, és lehet, hogy a siker ennek ellenére elmarad, de a legfontosabb az, hogy a csapat megmutassa mentalitását.

A legutóbbi hazai tévés csütörtöki összecsapást, az MTK ellen több mint 1000 néző látta a helyszínen, de Fórizs Sándor ezzel kapcsolatban így fogalmazott: – Biztos, hogy rengeteg szurkoló jön majd ki a stadionba buzdítani bennünket Magyarország legjobb női csapata ellen – állította a tréner. – Nagyban befolyásolni fogja az eredményt, hogy hány egy az egy elleni párharcot nyerünk meg, és hogyan tudjuk bejátszani az üres területeket, valamint mennyit használunk ki az adódó lehetőségek közül. Igazából van egy játékrendszerünk, amit a kezdetektől fogva alkalmazunk, nem fogunk ettől most sem eltérni, viszont minimalizálni kell a hibákat, valamint akarattal, elszántan futballozni. A Ferencváros eddig valamennyi találkozóját megnyerte, ezért az egy, és méginkább a három pont begyűjtése, extrának számítana.

Játékosok mondták

Vachter Fanni, a DVTK 17 éves csatára dicsérte a Ferenc­várost, majd magukkal kapcsolatban megjegyezte: – Minden apró részletre oda kell figyelni, ha győzni akarunk. Az MTK ellen öröm volt látni a kivonuláskor, hogy mennyien vannak a szemközti lelátókon, ez nagyon nagy pluszt ad nekünk. Én még fiatal vagyok, ha idővel előrébb akarok lépni, ha el kívánok jutni oda, ahová szeretnék, akkor meg kell tanulnom a jó döntéseket meghozni a megfelelő pillanatban, hiszen sok minden, pontok múlhatnak rajta.
Csapattársa, a szerb Biljana Bradic, aki eddig 12 gólt ért el a bajnokságban, ezeket nyilatkozta: – Nagyon készülünk, szeretnénk történelmi győ­zelmet aratni, megmutatnánk, hogy mire vagyunk képesek. Nekünk mindenképpen jót tesz, ha rengeteg szurkoló bíztat bennünket, a stadionnak kiváló az atmoszférája.

A mérkőzésre a belépés ingyenes. A szurkolók a Napos oldali szektorokban foglalhatnak helyet.

ÉM-MI


A bajnokság állása

1. Ferencváros 8 8 – – 33-3 24
2. MTK Hungária 8 5 1 2 27-6 16
3. Diósgyőri VTK 8 4 2 2 25-10 14
4. Haladás Viktória 8 4 2 2 13-8 14
5. Astra-Alef HFC 7 2 3 2 9-11 9
6. ETO FC Győr 8 2 2 4 16-17 8
7. Szent Mihály FC 8 1 – 7 3-29 3
8. MLE 7 – – 7 1-43 0

Az MLE – Astra mérkőzést november 24-én rendezik.