DVTK: az új érkező az orvosig jutott

Akt.:
Mint minden kezdet, így a mostani is bemelegítő futással indult a DVTK-nál
Mint minden kezdet, így a mostani is bemelegítő futással indult a DVTK-nál - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Szerda délután megtartotta első foglalkozását a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Az április 30-i, Paks elleni hazai bajnokival lezárta a 2015/2016-os évadot a diósgyőri együttes (9. lett a piros-fehér alakulat), amely utána még három meccset játszott: két hírverő összecsapást (május 3., Abaújszántó, május 10., Emőd), valamint egy barátságos jellegűt (május 6-án a Budapest Honvéddal, idegenben). Utána szabadságra mentek a futballisták, akik közül néhányan már nem is tértek vissza Miskolcra, lévén eligazoltak. Persze a többség azért visszatért.

dvtk_elso_edzes_01

Komant keresik

Az elsők között érkezők egyike Lipták Zoltán volt.

– Hamar eltelt ez a pár hét, úgy érzem, sikerült kipihennem magam, vártam a kezdést – fogalmazott a korábbi válogatott kerettag, akit arról is faggattunk, mit vár egykori sorstársaitól Franciaországban. – Örülni kell annak, hogy kijutott a csapat. Minden mérkőzés élmény lesz, ezt ki kell használniuk a játékosoknak, és ki kell hozni maximálisan azt, amit ki lehet.

dvtk_elso_edzes_03

Két perccel később egy szintén egykori válogatott, Koman Vladimir érkezett, akivel kapcsolatban már sok helyen megjelent, hogy minden bizonnyal nem marad Diósgyőrben.

– Június 30-ig szól a szerződésem, és jelenleg arra koncentrálok, hogy itt vagyok, az itt elvégzendő munkára – nyilatkozta a középpályás. – Ajánlatot kaptam a DVTK-tól, de egyelőre nem született döntés, nyilván az lenne a legjobb, ha minél hamarabb kitisztulna a kép. Természetesen szívesen játszanék újra külföldön, megfontolnék egy jó ajánlatot, voltak, vannak is megkeresések, de egyelőre olyan szinten tartunk, hogy „lenne-e kedvem…”, vagyis igazából semmi konkrétum nincs. A válogatott? Nem esett jól, hogy nem mehetek, de vannak még célok, lehetőségek, amiket el lehet érni, majd ezekért fogok harcolni.

dvtk_elso_edzes_21

Plasztik

A nyilatkozatokat az új edzőközpont aulájában adták a játékosok, ugyanis miután a futballklubnál dolgozó irodisták és utánpótlásedzők hetekkel ezelőtt átköltöztek az – Orbán Viktor miniszterelnök által április 10-én átadott – épületbe, most az első csapat is ide kvártélyozta be magát. Ez nem ment könnyen, mert a „katonás” objektumba csak mágneskártyával lehet belépni, ez nyitja az ajtókat (az egyes területeken dolgozóknak különböző szintű jogosultságaik vannak a létesítmény használatára), és a labdarúgóknak az első edzés előtt ilyenjük még nem volt. De aztán Rados kapus, egy jó órával azután, hogy elkezdődött a csapattársai tréningje a gyepen, büszkén tartotta a kezében a frissen átvett plasztikot, azok után, hogy letudta a sérülése utáni rehabilitációs, külön konditermi edzését, amely azt a célt szolgálja, hogy kb. 2 hét múlva visszatérjen a pályára. A hálóőrt már közelről köszönthették az első edzésre kilátogatott drukkerek, akik az edzőpálya melletti lelátón várták az első foglalkozás kezdetét, addig, amíg meg nem kérték őket, hogy legyenek szívesek a kerítésen túlra fáradni. Nehezményezték is a szimpatizánsok, hogy új rend van alakulóban, tényleg érthetetlennek tűnt, hogy miben zavarnának csendes jelenlétükkel, de végül megoldódott a helyzet. Benczés Miklós sportigazgató révén, aki miután értesült a diósgyőri szokásokkal szembemenő döntésről, maga hívta be a pálya mellé a drukkereket, így csak pár percről maradt le a 10 fős csoport.

dvtk_elso_edzes_20

A szurkolók pedig testközelből azt láthatták, hogy 2 kapus és 16 mezőnyjátékos végzi a feladatokat. Érdekesség, hogy a mezőnyjátékosok között volt Grumic Miroslav, akitől – mivel a szerződése a hónap végén lejár – már elköszöntek a DVTK-nál, mivel nem számolnak vele a 2016/17-es évadban, de ennek ellenére edzéslehetőséget kért is, kapott is a diósgyőri vezetőktől. Nem volt viszont ott a pályán James Manjrekar, akivel szerződést bontottak a DVTK-nál. A kanadai válogatott védő gyorsan el is kelt, a Vasas szerda kora délután már be is jelentette a szerződtetését.

Megjelentek, de…

A megjelent Diósgyőrben, de nem vett részt az első edzésen kategóriában két labdarúgó is található. Az egyik egy távozóban lévő labdarúgó, Novothny Soma, akinek elvileg június 30-ig kellene Diósgyőrbe edzenie az őt kölcsön­adó Napoli, a labdarúgó és a Diósgyőr között korábban létrejött megállapodás alapján. De mivel információink szerint a csatár bejelentette, hogy nem marad a DVTK-nál – úgy tudjuk, hogy az Újpest kivásárolná az olasz csapattól, de a fiatal játékos iránt külföldi csapat is érdeklődik –, így nagy az esély arra, hogy már nem is ölti magára a Diósgyőr edzésszerelését, annak ellenére, hogy „szabadulását” nehezíti, hogy egy olyan háromoldalú megállapodást kellene a lejárta előtt három héttel felbontani, amelynek egyik aláíróját Olaszországban kellene megtalálni.

dvtk_elso_edzes_11

De Novothny ellenpólusaként feltűnt Diósgyőrben egy olyan futballista is, aki itt akar játszani, és orvosi vizsgálatra érkezett szerdán. Lázár Pálról van szó, aki debreceni születésű játékosként játszott már a Sopron, a Videoton, a török Samsunspor és a Pécs csapatában is, és a magyar válogatottban is 6 alkalommal, legutóbb pedig, az elmúlt három évben a Debrecen játékosa volt. Úgy tudjuk, hogy a 28 éves, 184 centi magas jobb oldali védőt az Újpest is hívta, de a DVTK-t választotta.

Berecz Csaba, Molnár István


DVTK-névsor-olvasás

Az első edzésen megjelentek

 • Kapusok: Antal Botond, Egyed Balázs.
 • Védők: Drazsen Okuka, Lipták Zoltán, Tamás Márk, Németh Milán, Nemes Milán, Eperjesi Gábor.
 • Középpályások: Bognár István, Egerszegi Tamás, Kitl Miklós, Nikházi Márk, Halmai Ramon, Ternován Patrik, Koman Vladimir.
 • Támadók: Bacsa Patrik, Georges Griffiths, Grumic Miroslav.

Jelen voltak, de nem a csapattal edzettek

 • Ivan Rados: sérülése után még külön készül,
 • Novothny Soma: máshol folytatja pályafutását.

Igazoltan távol

 • Elek Ákos: Eb-résztvevő,
 • Zöldesi Illés: NB III-as szereplése miatt később csatlakozik,
 • Csicsvári Milán: NB III-as szereplése miatt később csatlakozik,
 • Boros Gábor: NB III-as szereplése miatt később csatlakozik,
 • Szabó II. Balázs: NB III-as szereplése miatt később csatlakozik

Távozott


A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának – még nem teljes – felkészülési programja

 • Június 17. (péntek), Miskolc: Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd
 • Június 20–30.: edzőtábor (Bükfürdő)
 • Június 21., 17.00: Beitar Jerusalem (izraeli) – Diósgyőri VTK
 • Június 24/25: még nincs ellenfél
 • Június 29.: még nincs ellenfél
 • Július 2. (szombat), Miskolc: Diósgyőri VTK – MSK Rimavská Sobota (szlovák)
 • Július 6. (szerda), Eperjes: 1. FC Tatran Presov (szlovák) – Diósgyőri VTK
 • Július 9. (szombat), Miskolc: Diósgyőri VTK – FK Lokomotíva Kosice (szlovák)
 • Július 16. (szombat): labdarúgó NB I 2016/17, 1. forduló

DVTK: Van kapcsolat Ugraival

Miskolc – Akarná a csatárt jelenlegi klubjának vezetősége, de a DVTK is szívesen leigazolná.