DVTK: Ajánlatot kaptak a „lejárók”

DVTK: Ajánlatot kaptak a „lejárók”
DVTK: Ajánlatot kaptak a „lejárók” - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Laczkó Zsolt nem téma Diósgyőrben – mondta lapunknak a DVTK sportigazgatója.

Június 10-én, kedden 12 óráig volt lehetőségük arra az indulásra jogot szerzett kluboknak (amelyek rendelkeznek a szükséges licenccel is), hogy elküldjék nevezésüket a Magyar Labdarúgó Szövetségbe az NB I 2014/2015-ös szezonjára. Amint azt Árki Gábor, a Diósgyőri VTK sportigazgatója lapunknak elmondta: a DVTK-t működtető gazdasági társaság a megadott határidőig eleget tett a versenykiírás ezen passzusának. A szövetség dokumentumából kiderül, hogy a következő pontvadászat 2014. július 25-én (pénteken) kezdődik és 2015. május 31-én (vasárnap) fejeződik be. A piros-fehérek – mint az ismert – az Európa Liga selejtezőjében is ott lesznek, és amennyiben sikerrel abszolválják az első kört (július 3., 10.), akkor a második fordulóban július 17-én és 24-én ismét pályára fognak lépni, vagyis ez esetben vélhetően csak július 27-én, vasárnap kezdődik számukra az új bajnoki évad.

Előrehaladottabb fázis

A sportigazgatót arról is kérdeztük, hogy miként állnak az átigazolások.

– Haladnak a tárgyalások, dolgozunk gőzerővel, egyszerűen muszáj, mert kevés időnk van jövő csütörtökig, ameddig le kell adnunk a játékosnévsort, akikkel „nekimegyünk” az Európa Ligának, legalábbis az első fordulónak – kezdte Árki Gábor, akit ezután konkrétumokról faggattunk, elsőként a kapushelyzetről: – Ivan Radost, akinek június 30-án lejár a szerződése, szeretnénk megtartani, úgy érezzük, hogy egy korrekt ajánlatot adtunk neki. Nenad Rajicnak szintén a hónap végén jár le a tavaly kötött kontraktusa, 20-án kezdődik a felkészülés, jön, felveszi a munkát, és majd az edzővel közösen átbeszéljük a további jövőjét.

Laczkóról

A csakfoci.hu internetes honlap szerdai értesülései szerint a Ferencvárostól távozó baloldali labdarúgó, Laczkó Zsolt Diósgyőrben folytathatja karrierjét. Erre a hírre egy mondatban válaszolt a DVTK sportigazgatója. „Laczkó Zsolt jelenleg nem téma Diósgyőrben” – mondta Árki Gábor. Lapunk értesülései szerint a 21-szeres válogatott szélső elsősorban külföldön szeretné folytatni pályafutását.

Gohér Gergő, Vadász Viktor, Zoran Kostic – ők korábban szintén június 30-ig írtak alá a Diósgyőri VTK-hoz, vagyis aktuális volt az ő helyzetükről is kérdezni a piros-fehérek sportigazgatóját.

– Ők is ajánlatot kaptak, Vadász Viktorral kicsit előrehaladottabb fázisnál tartunk, mint Gohér Gergő esetében. Ugyanígy Zoran Kostic is ismeri azokat a feltételeket, amiket kínálni tudunk számára, várjuk a válaszát. Folytatnám a sort Futács Márkóval, akit nem meglepően sok helyről keresnek. A múlt heti sajtótájékoztatón elmondtuk, keressük azt az „extra” pénzügyi forrást, hogy meg tudjuk tartani.

Az nso.hu internetes portál szerdán arról írt, hogy Kádár Tamást lengyel klubok (is) figyelték, figyelik.

– A Tamást képviselő menedzseriroda munkatársai ezeket nem jelezték felénk és nem is kaptunk még ajánlatot – jegyezte meg Árki Gábor.

Lapunk úgy értesült, hogy akár már a héten jelenthet be a DVTK új igazolásokat, többek között a Haladás futballistáját, Nagy I. Gábort, vagy a Pápán közös megegyezéssel szerződést bontott Németh Milánt.

– Egyelőre nem tervezzük senkinek sem bejelenteni az érkezését, és ezeket a neveket kommentálni sem szeretném.

Ma: tárgyalás

Amint az ismert, a május 25-i Újpest elleni Magyar Kupa döntőn a kiállítás sorsára jutott a DVTK védője, Kádár Tamás. A bekk meccs hosszabbításában, a 95. percben kapta meg a második sárga lapját, azok után, hogy a játékvezető szerint az egyik esetnél kézzel ért a labdába – viszont a televíziós lassításból egyértelműen kiderült, hogy a játékszer Kádár Tamás vállát érte. Az MLSZ fegyelmi bizottsága négy kupameccs­re eltiltotta a futballistát, egyrészt mert visszaeső, másrészt mert a játékvezető személyét súlyosan sértő kifejezést használt. A DVTK tárgyalást kért az ügyben, amit ma tartanak meg. „Klubunk jogi képviselője jelen lesz az ülésen és elmondja az ezzel kapcsolatos álláspontunkat. Mindent megteszünk azért, hogy Kádár Tamás eltiltását mérsékeljék” – nyilatkozta ehhez Árki Gábor.

ÉM-MI