A sírás kerülgette Luquét

Akt.:
José Juan Luque Jiménez vasárnap búcsúzik a DVTK-tól
José Juan Luque Jiménez vasárnap búcsúzik a DVTK-tól - © Fotó: Ádám János
A vasárnap 16.30-kor kezdődő DVTK – Lompard Pápa TFC lesz az utolsó meccse a spanyol középpályásnak.

Az 1977. október 16-án született José Juan Luque Jiménez 2011. február 12-én, a szlovák MFK Kosice elleni előkészületi találkozón mutatkozott be a DVTK-ban, és mindjárt gólt is szerzett a 3-2-re megnyert összecsapáson. Az akkori edző, Benczés Miklós javaslatára február 21-én leszerződtette az Andrássy úti klub. Az ibériai légiós ekkor kötött kontraktusa 2011. december 31-ig szólt Diósgyőrben, amit 2011. októberében 2013. június 30-ig hosszabbított meg. Azt, hogy nincs tovább, a szezon végén visszavonul, április 10-én jelentette be a légiós – aki szerdán búcsú sajtótájékoztatót tartott.

– Vasárnap lesz az utolsó mérkőzése, de mi lesz hétfőn?

José Luque: – Hétfőn hazarepülök és szeretnék otthon pihenni, minél több időt együtt lenni a családdal, részben ezért is fejezem be a focit. A következő feladatom az lesz, hogy UEFA-edzői képesítést szerezzek. Van egy spanyol barátom, a Betis volt játékosa, Capi, Jesús Capitán Prada, aki nemrég hagyta abba a labdarúgást, nos, ő egy akadémiát szeretne létrehozni, amiben segítenék neki.

– Van valami elképzelése, forgatókönyve most a vasárnap délutánra, estére, hogy miként fog eltelni? Például odamegy-e a szurkolókhoz pacsizni, eredménytől függetlenül?

José Luque: – Egyre rosszabb, hogy közeledik ez a nap, ideges vagyok, kerülget a sírás, ez talán látszik is rajtam. Bárcsak sose telne el… Biztosan egy kemény délután lesz számomra és egy kemény meccs. A búcsúra a mostani a legkiválóbb alkalom, hiszen hazai pályán játszunk, így én elköszönhetek azoktól, akiket szeretek és tisztelek, és a szurkolók is, akikről úgy érzem, éreztem, hogy viszont szeretnek és tisztelnek.

A teljes interjú az Észak-Magyarország 2013. május 30-i számában olvasható.Sporthírek