DVTK: A Honvéd után a Nyíregyháza, majd a Ferencváros jöhet a Ligakupában

A szezon előtt akarják bepótolni a Ligakupa-nyolcaddöntőt
A szezon előtt akarják bepótolni a Ligakupa-nyolcaddöntőt - © Fotó: ÉM
Miskolc – Még nem tudni biztosan, hogy február 14-én vagy 18-án lesz a jövő évi első tétmeccse a Diósgyőri VTK-nak.

A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntői közül egyetlen párharcot nem rendeztek meg az idén, a Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd oda-visszavágóját. Azért, mert a múlt hét elején használhatatlannak látszott az első meccs helyszínének játéktere, két nappal a kiírt időpont előtt, illetve aligha lehetett volna az év utolsó bajnokiját, a múlt vasárnapi, Újpest FC elleni összecsapást megrendezni a Diósgyőri stadionban, ezért a DVTK halasztást kért és kapott (ezzel egyidejűleg a visszavágó időpontja sem maradt tartható).

A szezon előtt?

A találkozó pótlásával kapcsolatban már megjelent egy időpont a labdarúgó szövetség honlapján, még a múlt héten, e szerint jövő február 14-én lenne a DVTK – Budapest Honvéd Ligakupa nyolcaddöntő első meccse, a visszavágó pedig a fővárosban február 21-én. Bár egy hete ezzel kapcsolatban Árki Gábor, a diósgyőriek sportigazgatója – amikor kiderült, hogy az első meccs időpontjában a piros-fehérek törökországi edzőtáborban szeretnének lenni – úgy nyilatkozott, hogy a hazai összecsapást nem 14-én fogják megrendezni. A diósgyőri klub honlapja szerint 18-án lesz a találkozó, de erről a módosításról a szövetség még nem küldött versenybizottsági határozatot, igaz, a saját honlapjukon közzétett 14-i dátumról sem. Így egyelőre ezzel kapcsolatban csak az biztos, hogy a bajnoki szezon előtt szeretnék bepótolni ezt a Ligakupa-nyolcaddöntőt, de ha ez akkor esetleg nem is sikerülne, mondjuk az időjárás miatt, akkor legkésőbb március közepéig biztosan le kell tudni, mert a negyeddöntő első meccseinek hivatalos játéknapja március 17-e.


Ligakupa: Ön szerint a DVTK vagy a Bp. Honvéd jut tovább?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Már most biztos

Mivel az MLSZ elkészítette a Ligakupa kieséses tábláját, több sorsolás nem lesz, így az már most biztosra tudható, hogy a Diósgyőri VTK, amennyiben továbbjut, a Nyíregyháza ellen játszik a negyeddöntőben, az első meccset hazai pályán, a visszavágót pedig a szabolcsi megyeszékhelyen (április 21-én), sőt az is ismert, hogy ha sikerülne ezt a párharcot megnyernie, akkor a negyeddöntőbeli csaták közül a Ferencvárosi TC – Szigetszentmiklósi TK győztese lesz az ellenfele az elődöntőben (játéknapok: május 12. és május 26., és az első meccset idegenben kellene vívniuk).

ÉM-BCS


Ligakupa-negyeddöntők párosítása

Március 17. (kedd)

  • Debreceni VSC-Teva – Videoton FC
  • Pécsi MFC-Matis – MTK Budapest
  • Ferencvárosi TC – Szigetszentmiklósi TK
  • Diósgyőri VTK/Budapest Honvéd – Nyíregyháza SFC

A visszavágókat, fordított párosításban április 21-én, kedden játsszák.
További hírek a Sport kategóriából