DVTK: A harmadikban a háromban

Elkezdődött a munka a diósgyőri női labdarúgócsapatnál is
Elkezdődött a munka a diósgyőri női labdarúgócsapatnál is - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Elkezdte a felkészülést hétfőn a Diósgyőri VTK NB I-es női labdarúgó­csapata.

Első évadát töltötte tavaly az élvonalban a Diósgyőri VTK női labdarúgó-együttese, amely máris szép eredményeket ért el.

– Egyetértek, hiszen szereztünk három érmet: az NB I-es téli terembajnokságot megnyertük, a Magyar Kupában bejutottunk a döntőbe, ahol szoros meccsen veszítettünk a Ferencvárossal szemben, míg a bajnokságban bronzérmesek lettünk – sorolta Fórizs Sándor vezetőedző. – Mindegyikre büszkék vagyunk, a kupára azért, mert soha annyi néző nem látott női MK finálét, mint idén, közel 1500-an. Szerénység nélkül állíthatjuk, hogy a ferencvárosi ultrák azért jöttek ki az MTK-stadionba, mert mi voltunk az ellenfelek, mert a mi drukkereink nagy számban jöttek el bennünket buzdítani.

Négy távozó

A szakvezető szerint ezen gyönyörű emlékeket el kell raktároznia mindenkinek magában, és ezek erőt adhatnak a folytatásra, hiszen ezek bizonyítják, hogy „nagy célokat” is el lehet érni, csak dolgozni kell értük. Fórizs Sándor kiemelte, a 2017/2018-as szezonból sokkal többet hoztak ki, mint azt előzetesen elképzelték, jó volt a csapategység, és – szerencsére – sérülés sem volt sok.

– Az alaptaktikán nem kívánunk a jövőben sem módosítani, de most már megismertük a mezőnyt, tudjuk, hogy kitől, mire számíthatunk, tudunk speciálisan készülni – tette hozzá Fórizs Sándor.

dvtk-noi-focisok-edzese07-st650

A tréner a játékosmozgásról elárulta, négy távozójuk van: Kresák Katalin és Bukovszki Mónika befejezte pályafutását, míg Corina Olar és Újvári Krisztina máshol folytatja ­pályafutását.

Azonos hétvégén

A vezetőedző 19-20 fős kerettel szeretne együtt dolgozni, vagyis jelen állás szerint négy-öt hely még kiadó a csapatban. A klub tárgyalásban áll egy szerb csatárral, Biljana Bradiccsal, illetve a román-magyar középpályással, Balázs Csillával. Vagyis: rajtuk kívül még két-három érkező várható a Diósgyőrhöz. Fórizs Sándor elárulta azt is, hazai bajnoki összecsapásaikat az NB I-es férfi gárdával azonos hétvégén fogják megrendezni, vagy Ugraiék előtt, vagy utána. A 2018/2019-es célokkal kapcsolatban a tréner úgy fogalmazott, 2016 nyarán meghatároztak egy négy szezonra szóló tervet. Az elsőben az NB II-ből való feljutást (2017-ben teljesült), aztán azt, hogy végezzenek az első ötben (2018-ban bronz­érem), most az 1-3. helyen kell zárnia a gárdának, a 2019–2020-as bajnokságban pedig az aranyérmet célozza majd meg a Diósgyőr.

Molnár István


A keretről

A DVTK női csapatának jelenlegi kerete

Kapusok: Varga Linda, Szőke-Nagy Krisztina.

Védők: André Antónia, Jahn Klaudia, Boros Kinga, Sinka Alexandra, Molnár Enikő.

Középpályások: Nagy Fanni, Vachter Fanni, Tóth Alexandra, Bianca Sandu, Ónodi Vanessza, Gergely Viktória.

Támadók: Olivera Milunovic, Kerekes Krisztina.