advent

2019.11.23. 20:24

A szaloncukorkészítés fortélyait is megtanulhatjuk a Skanzenben

December 7-én és 8-án, valamint 14-én és 15-én betlehemezés, mézeskalács- és szaloncukorkészítés is várja az érdeklődőket a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban.

Az intézmény szerdai közleménye szerint a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyütes betlehemezéssel és lucázással készül, a kézműves foglalkozásokon adventi koszorút, kopogtatót, gyapjúbárányt, papírbetlehemet és karácsonyfadíszeket készíthetnek a résztvevők, a tárlatvezetések a falusi karácsonyok hangulatát idézik meg.

A Skanzen Vigadóban tartott műhelymunkákon egyedi, sajátkezűleg elkészíthető ajándékok megalkotásához nyújtanak segítséget a szakemberek, az érdeklődők madáretetőt, fürdőbombát, nemez nyakéket készíthetnek, de süthetnek ehető ajándékokat és hazavihetik saját készítésű szaloncukrukat.

A múzeum portáin az ünnepváró szokások felelevenítésére és kézműveskedésre hívják azokat, akik az ünnepre szeretnének hangolódni. A programokat gyapjúangyal- és gyógynövénytea-készítés, gyertyamártás, adventi finomságok kóstoltatása, festés növényekkel, gyógynövényes lekvárok, szörpök készítése és mézeskalácsvásár is színesíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!