DVTK-ÚFC: pályán kívül is döntetlen

DVTK-ÚFC: pályán kívül is döntetlen
A Diósgyőr – Újpest rangadó eredményéhez hasonlóan döntetlennel ért véget a „szurkolók” tömegközlekedési eszköz amortizációs programja Miskolcon.  Diósgyőr - Újpest 08/09 Újpesti szurkolók 2008.10.19.          

Dobi Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa arról tájékoztatott minket, hogy egy erősen ittas Újpest-szurkolót állítottak elő a meccs előtt rendbontás miatt, illetve mert nem akarta magát igazolni a rendőri felszólítás ellenére.

Információink szerint a különbusszal érkező lila-fehér drukkerek Miskolc belvárosában úgy gondolták, hogy elég volt a buszozásból és gyalog folytatják az útjukat a több kilométerre lévő Diósgyőri stadionhoz. Ez egészen a Győri kapuig sikerült a fanatikusoknak, itt azonban már a rendőrség némi rábeszélés árán összeterelte a pesti különítményt egy buszra és rendőri kísérettel jutottak el az Andrássy útig.
A mérkőzés előtti felfokozott hangulatnak esett áldozatul két MVK jármű, a Diósgyőr-szurkolók egy villamosba, míg az újpestiek egy buszba kötöttek bele. Az okozott károk mértékéről egyelőre nem kaptunk információt, az MVK illetékeseinek elküldtük az erre vonatkozó kérdéseinket.

Kapcsolódó cikkek:

  • Nézze meg a videókat is fantasztikus hangulatról:     
  • Gólnélküli, de nem az unalmasból
  • Edzői nyilatkozatok a DVTK-Újpest bajnoki után
  • Ön szerint ki volt a meccs embere?
  • Diósgyőri VTK vs. Újpest FC percről percre
  • Újpesti vonulás, rendőri intézkedés Újpesti szurkolók 2008.10.19.