DVSE: Visszavágnának a BVSC-nek

DVSE: Visszavágnának a BVSC-nek
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – A DVSE csapata szerdán az OB I-es bajnokság 8. fordulójában a fővárosba utazik, ahol a BVSC-Zugló lesz az ellenfele.

A két gárda már találkozott ebben a bajnoki szezonban: október elején, az első fordulóban a fővárosiak örülhettek Debrecenben győzelemnek, akkor 8–12 lett a végeredmény. Komlósi Péter vezetőedző játékosai ezt, illetve a Kaposvár elleni szombati botlást is szeretnék kijavítani. Mint arról hétfőn beszámoltunk, a cívisvárosiak 7–9-es, váratlan vereséget szenvedett az addig még nyeretlen kaposváriaktól. A tréner a hétvégi meccs után azt mondta, vízválasztó volt, mert az eredetileg célként kitűzött legjobb nyolc közé jutást csak egy győzelemmel érhették volna el. Komlósi szerint a csapat ugyan nagyot küzdött, de ezért nem jártak pontok.

Sok mozgás kell

Somlai Tamás, a DVSE pólósa kiemelte, hogy a BVSC rendkívül összeszokott együttes, és a legfontosabb feladatuk szerdán este a rutinos játékosaik semlegesítése lesz, amit sok mozgással lehet csak elérni. Szintén erre lesz szükség a védelem megbontásához is. Hozzátette, hogy mivel a DVSE-ben az első számú center, Lukas Durik eltiltás miatt nem szerepelhet (a Kaposvár elleni meccsen a játékvezetők ütés miatt kiállították a játékost), kénytelenek egy centerrel lejátszani a mérkőzést.

A BVSC a Vasas elleni 6-6-os döntetlennel készült a találkozóra, az így megszerzett egy pontnak, valamint a Ferencváros vereségének köszönhetően, jelenleg az A csoport második helyén áll. A Debrecen jelenleg – öt ponttal lemaradva a Vasas gárdájától –az ötödik pozíciót foglalja el.

Az DVSE–BVSC-Zugló összecsapás szerdán 20 órakor kezdődik a Szőnyi úton.

HBN