DVSE: innentől kezdve már teher nélkül játszhatnak

Szőke Szabolcs és társai örülhettek a Kaposvár elleni meccs végén
Szőke Szabolcs és társai örülhettek a Kaposvár elleni meccs végén - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Teljesítette a célt a DVSE, bejutott a felsőházba, hétfőn már az Egerrel csapnak össze a cívisvárosiak.

Nagy izgalmakat tartogatott az alapszakasz utolsó fordulója a férfi vízilabda OB I. A csoportjában. Három csapat, a DVSE, a Kaposvár és a Vasas is azért küzdött szerdán este, hogy a középszakaszt a legjobb nyolc között folytathassa. Ez végül a Debrecennek sikerült, miután 9–9-es döntetlent játszott a Kaposvár otthonában, a Vasas pedig 9–8-ra kikapott a BVSC vendégeként.

– Azt kaptuk, amire számítottunk, egy igazi parázs hangulatú, ki-ki meccset játszottunk a Kaposvárral szemben. Az elején fej-fej mellett haladtunk, aztán a hazaiaknak sikerült két góllal is meglépni. Minden erőnket mozgósítottuk, és megfordítottuk az állást, három perc volt hátra, mikor 9–7-re mi vezettünk. A vége ugyan izgalmas lett, kiegyenlítettek a Somogy megyeiek, de az iksz is elég volt ahhoz, hogy bejussunk a felsőházba. A lefújás után egyből megnéztük, hogy áll a BVSC–Vasas összecsapás, a mi szempontunkból szerencsére az is jól alakult, iszonyat nagy öröm uralkodott el a csapaton – mesélte boldogan Szőke Szabolcs, a DVSE pólósa, akitől azt is megtudtuk, ünnepelni nem volt alkalmuk, azt majd később ejtik meg, de azért jó hangulatban telt az útjuk hazafelé.

Nincs már nyomás

Eldőlt, az A csoportból a DVSE mellett a Szolnok, az FTC és a BVSC került be a felsőházba, míg a B jelű nyolcasból az Eger, az OSC, a Miskolc és a Honvéd folytathatja a legjobb nyolc között. Nem is kell sokat várni a folytatásra, hétfőn már meg is kezdi a középszakaszt a hajdú-bihari együttes, az egriek látogatnak a Debreceni Sportuszodába.

– Azt hiszem, hazai pályán bármelyik csapatnak meg tudjuk nehezíteni a dolgát.

A teher lekerült rólunk, teljesítettük a tervet, innentől kezdve felszabadultan, nyomás nélkül játszhatunk, megmutathatjuk, mire vagyunk képesek”

– fogalmazott a DVSE jobbkezes szélső átlövője.

HBN


Rettentő fontos ütközeten vannak túl
Debrecen - Hatalmas menetelés végén a legjobb nyolcban folytathatja a DVSE. Nagyon fontos összecsapás előtt állt a Debrecen vízilabdacsapata: a szerda esti, Kaposvár elleni ütközete döntött arról, hol is folytathatják Komlósi Péter tanítványai. Bár nyerni nem sikerült, mégis a felsőházba jutott a...További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek