DVSC vs. DVTK – Az X az hab lenne a születésnapi tortáján

Akt.:
DVSC vs. DVTK - Az X az hab lenne a születésnapi tortáján
DVSC vs. DVTK - Az X az hab lenne a születésnapi tortáján
Nézzük együtt, kértük meg Brézai Zoltán rádióriportert, aki megígérte, együtt nézzük.

A diósgyőri labdarúgócsapat vasárnapi, Debrecen elleni idegenbeli meccsét is figyelemmel követi Brézai Zoltán, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője, rádiós sportriporter, aki a meccs előtt így fogalmazott a várható esélyekről:

– Abban reménykedem, hogy a diósgyőri csapat elkerüli a súlyos vereséget, mondom ezt azért, mert élénken él az emlékezetemben a legutóbbi debreceni mérkőzés, amikor 5-0-s hazai siker született. Azt a meccset felfokozott várakozás előzte meg szurkolói részről, ahogy a legutóbbi idegenbeli meccset, a Ferencváros ellenit, és lám azon is keserű csalódást kellett megélni. Úgy látszik, hogy ha nagy a várakozás, az teher a játékosok számára, én pedig még véletlenül sem szeretnék súlyokat tenni a labdarúgókra… Ezért azt mondom, hogy ha 1 pontot szereznénk, akkor azzal én már elégedett lennék. Már csak azért is, mert Debrecenben nem sok babér szokott teremni a DVTK számára, és mivel ennek a meccsnek a fő esélyese a hazai gárda, így már egy döntetlen is a hab lenne a tortámon, amelyet így vagy úgy, de vasárnap fogok elfogyasztani, mert éppen a meccs napjára esik a születésnapom.

Csak védekezéssel nem

A torta függetlenül a csapat eredménytől biztosan el fog fogyni, de nem mindegy milyen lesz az ünnepelt szája íze a hét utolsó napján.

– Azért is mondtam, hogy a döntetlen már jó lenne, mert az idén idegenben eddig siralmasan szerepelt a csapat, igaz, hogy két pontot már szereztek, de csupán egy gólt sikerült lőni – folytatta a rádiós. – Abban bízom, hogy javuló csatárteljesítményt látunk majd, mert csak védekezéssel nem lehet meccset nyerni.

Néhány diósgyőri játékosról is szót ejtett Brézai Zoltán:

– Ez a Rudolf-sztori nem teljesen tiszta előttem, jó lenne ha minél hamarabb játékra jelentkezne a nagy reménnyel várt támadó. Remélem, hogy ha ő nem is, de Luque sérülése után pályára lép, az ő játéka jó hatással lehet a támadójátékra, és ezt most nem csak azért mondom, mert történetesen ő az, aki az eddigi egyetlen idegenbeli gólját szerezte a csapatnak. De Tiszában is reménykedem, ő Debrecenben nevelkedett, remélem ez plusz motivációt ad neki erre a meccsre.


Nézzük együtt

Sorozatunkban az Észak-Magyarország által felkért személyeket arra kértük, hogy nézzük együtt a DVTK bajnokiját, és mivel kérésünknek eleget téve együtt nézzük az összecsapást, így nem csak a meccs előtt, hanem utána is elmondják majd véleményüket.