Helyi közélet

2007.11.26. 16:23

Együtt az együttnevelésért

<p>Miskolc - A sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelésére írtak ki uniós pályázatot két évvel ezelőtt, melyre a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium konzorciumi partnereivel együtt sikerrel pályázott.</p>

A sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelésére írtak ki uniós pályázatot két évvel ezelőtt, melyre a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium konzorciumi partnereivel együtt sikerrel pályázott. A projekt zárókonferenciáját hétfőn tartották a jezsuita gimnáziumban. A projektet alkotó intézmények mindegyikében tanulnak tanulási nehézségekkel küzdő (dyslexiás, dysgraphias) illetve érzékszervi fogyatékos (látás-, hallás-, mozgássérült) tanulók, mondta el lapunknak Gulyásné Vastag Irén projectvezető. Ebben a tanévben a négy középiskolában (Miskolc négy egyházi gimnáziumában) a létszámuk összesen 58 fő.A projekt ideje alatt a pedagógusok központilag szervezett akkreditált képzéseken vettek részt. A munkát segítették a Miskolci Egyetem és Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának szakemberei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában