DVSC-TVP: a kevesebb most többet érhet

DVSC-TVP: a kevesebb most többet érhet
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Varsányi Nóra szerint minél gólszegényebb lesz a mérkőzés, annál jobbak az esélyeik.

Sűrű napok következnek a DVSC-TVP életében, hiszen pénteken a K&H női kézilabda liga 21. fordulójában a Dunaújvárosi Kohászt fogadják a Hódosban, jövő szerdán pedig igazi keleti rangadó vár Vantara-Kelemen Éváékra, hiszen a Viharsarokba szólítja majd őket a sorsolás. A piros-fehéreknek a múlt héten régen vágyott magabiztos idegenbeli játékkal sikerült elhozni a két bajnoki pontot Budaörsről, amely kellő lökést adhat az együttesnek ahhoz, hogy lendületből legyőzze a Dunaújvárost.

– Bár az elmúlt hetekben jöttünk felfelé játékban, azt nem gondoltam volna, hogy ilyen simán mújuk felül a budaörsieket – elevenítette fel a dunántúliak elleni találkozót Varsányi Nóra, a Loki jobbszélsője. – Biztos, hogy Szöllősi-Zácsik Szandra hiányzott a játékukból, de így is nagyon örülök a múlt heti teljesítménynek. Az elejétől kezdve végig egyben voltunk, szinte tökéletesen sikerült megvalósítanunk, amit kért tőlünk a szakmai stáb. De ez a győzelem csak akkor ér igazán sokat, ha hazai pályán tudjuk folytatni a sorozatot. A Dunaújvárostól az ősszel hattal kaptunk ki, sajnos nagyon kevés gólt dobtunk azon az összecsapáson. Annak ellenére, hogy voltak hiányzóink sokkal szorosabb lehetet volna a találkozó, ha nem vétünk annyi technikai hibát.

Most még egymás ellen

A nagy érdeklődéssel várt mérkőzésnek különös pikantériát ad, hogy a nyáron három játékos is – Kovács Anna, Oguntoye Viktória, valamint a visszatérő Bulath Anita – Debrecenbe teszi át a székhelyét a Duna-parti városból.

– Biztos vagyok benne, hogy plusz motivációval lépnek majd pályára ellenünk, hiszen meg akarják mutatni, hogy nem véletlenül igazolta le őket a DVSC. Pénteken mindent el fognak követni, hogy a jelenlegi csapatukkal érjenek el jó eredményt, de hát ez természetes, hiszen emiatt is sportemberek. Készülünk rájuk, Camila Micijevicre különösen figyelnünk kell, mert nagyon jó idényt fut, de nem csak belőle áll a csapat, remek játékosok alkotják a keretüket. Védekezésből nagyon jól indulnak a szélsőik, velük vissza kell érnünk időben, de a lövőik is erősek: Micijecicről már volt szó, de ott van az egyaránt B-válogatott kerettag Szekerczés Luca és Kovács Anna. Folyamatosan résen kell lennünk, ha a védekezést megoldjuk, abból lehet építkezni. Az elmúlt idényekben itthon jól szerepeltünk ellenük hazai pályán, ettől függetlenül egy tipikus háromesélyes, szoros találkozóra számítok. Azt gondolom, nekünk inkább az kedvezne, ha gólszegény meccset tudnánk játszani a Dunaújvárossal – vélekedett Varsányi Nóra.

A DVSC-TVP–Dunaújváros találkozó pénteken 18 órától kezdődik a Hódosban, a játékvezetők Nagy Ferenc és Túróczy József lesznek.

MSZTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek