DVSC: több pont is volt ebben

DVSC: több pont is volt ebben
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A Loki értékes döntetlent játszott a Honvéd ellen, azonban félórát emberelőnyben futballozott…

A dobogóért folytatott harc szempontjából rendkívül fontos bajnoki találkozó várt a DVSC alakulatára szombaton délután az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A negyedik helyen álló hajdúságiak az eggyel mögöttük tülekedő Budapest Honvédhoz látogattak, a helyszín pedig azért volt az MTK pályája, mert a kispesti arénát most építik.

Az ellenféllel háza táján a legfontosabb esemény az volt a héten, hogy George F. Hemingway tulajdonos eladta a klubot a Metalcom csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt.-nek. Az új tulaj hétfő reggeli közleménye szerint a Reditus a Honvéd Futball Club Kft. 100 százalékos üzletrészét megvásárolta, azonban a vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra.

Motivált felek

Várható volt tehát, hogy a hazai játékosok extra motivációval lépnek pályára, de amint elkezdődött a találkozó, érezhető volt, a debreceniek is a három pont igényével futottak ki a gyepre.

Rögtön az elején Bódi Ádám szabadrúgása okozott riadalmat a hazai oldalon, de labdája kicsivel elkerülte Gróf kapuját. A következő pillanatokban azonban megszerezte a vezetést a Honvéd, egy erősen vitatható tizenegyesből. Bényei ütközött az ellenfél játékosával, és az egész meccsen vitathatóan ténykedő Karakó büntetőt ítélt, melyet Holender gólra is váltott az 5. percben.

A gól utáni időszak a DVSC dominanciájáról szólt, egyértelműen Herczeg András fiai irányították a játékot, és félóra elteltével Csősz Richárd egy szép találattal egyenlített.

Fotó: Kovács Péter

A szünet után is jobb volt a Loki, bőven benne volt a meccsben a második cívisvárosi találat, azonban nem a gólok potyogtak, hanem a sárga lapok: a játékvezető kiosztott tízet, és egy piros kártyát is, a honvédos Nagy Gergőnek az 59. percben.

Meddő mezőnyfölénybe került ezt követően a Debrecen, ám a fővárosiak stabil védekezésével nem sok mindent tudott kezdeni. Sőt, olykor a budapesti kontrák nagyobb zavart okoztak a vendégek kapuja előtt, és Nagy Sándornak többször is a helyén kellett lennie.

Az utolsó percekben a mindent egy lapra feltévő Loki még Bódi szabadrúgásából elért egy kapufát, így a vége maradt döntetlen.

A DVSC kedden ismét pályára lép, szintén idegenben, akkor a Vidi vendége lesz a Magyar Kupa-elődöntő első mérkőzésén. A találkozóra 18 órától kerül sor Székesfehérváron.

TN


Budapest Honvéd–DVSC 1–1 (1–1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2182 néző. Vezette: Karakó (Ring, Szert)

Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Fousseni (Ben-Hatira 83.), Nagy G., Heffler, Gazdag, Uzoma – Ngog (Danilo 58.), Holender (Májer 92.)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér – Bódi, Haris (Damásdi 82.), Csősz, Varga K. (Avdijaj 72.) – Takács T. (Zsóri 63.)

Gól: 1-0 Holender (11-esből, 5.), 1-1 Csősz (32.)

Sárga lap: Lovrics (8.), Heffler (27.), Uzoma (30.), Kinyik (34.), Batik (48.), Nagy G. (50.), Bényei (57.), Varga K. (65.), Zsóri (75.), Kamber (78.)

Kiállítva: Nagy G. (59.)


Budapest, Debrecen - A találkozó első félidejében a Loki dominált, de voltak helyzetei a hazai csapatnak is. A találkozó 5. percében Holender szerezte meg a vezetést tizenegyesből. Előtte vele szemben szabálytalankodott Bényei. A hazai gól után a területet átadta a hazai csapat. A Loki sorra vez...

Debrecen - A Budapest Honvéd vs. DVSC (1-1) OTP Bank Liga-mérkőzés után a két edző, Híres Gábor és Herczeg András értékelte a látottakat. Híres Gábor: Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy taktikailag jól felkészült Debrecen ellen. Mi is jól felkészültünk, ami mutatja, hogy emberhátrányban az utol...

Budapest, Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjának 28. fordulójában a Debreceni VSC csapata a Budapest Honvéd együtteséhez látogatott szombaton 17 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 28. forduló ...