DVSC: muszáj okulni a meccsen elkövetett hibákból

Bulath Anita arcán látszik, hogy nem volt elégedett az egy ponttal
Bulath Anita arcán látszik, hogy nem volt elégedett az egy ponttal - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Bulath Anita szerint hazai pályán luxus döntetlenre adni egy szinte megnyert mérkőzést.

Igazságosnak mondható pontosztozkodással ért véget a DVSC Schaeffler–Kisvárda bajnoki péntek este a Hódosban. A változatos, remek hangulatú találkozó nagy részében a Loki vezetett, a végén mégis a piros-fehéreknek kellett örülni az egy pontnak, hiszen a mérkőzés utolsó támadását a vendégek hajtották végre, de Hakunova lövése célt tévesztett.

Nyugtatták őket

Nem kezdte jól a találkozót a DVSC, a szakmai stáb már a kilencedik percben időt kért, de aztán belelendültek a piros-fehérek és átvették a vezetést.

– Egy megnyert mérkőzést sikerült döntetlenre menteni – idézte fel a rangadót Bulath Anita, a gárda átlövője. – Olyan lett az összecsapás, amire számítottunk, szinte végig fej-fej mellett haladt a két csapat. A játékmegszakításkor Pal Oldrup Jensen azt kérte tőlünk, hogy ne kapkodjuk el a támadásokat, a helyzeteink megvannak, de mindenből gyorsan gólt szerettünk volna szerezni és ez a kapkodás hibákat szült. Elmondta, ha végigjátsszuk a figuráinkat és a védekezésénél alkalmazzuk a megállító faultokat mindjárt könnyebb dolgunk lesz, és a kapusunk sem kerül kiszolgáltatott helyzetbe. Az időkérés után helyére kerültek a dolgok, és ennek is volt köszönhető, hogy megfordítottuk a meccset.

Jó hozzáállás

A 42. percben már négy góllal is vezetett, és ekkor úgy tűnt behúzza a rangadót a DVSC, de ehelyett két gólos vendégelőnnyel fordultak a véghajrára az együttesek.

– Végig nagyon jó volt a hangulat a csarnokban, a szurkolók végig buzdítottak bennünket. A második félidő derekán, 21–17-nél talán megroppanthattuk volna a Várdát, de sajnos nem sikerült bevinni a kegyelemdöfést, és fel tudtak állni a padlóról. Az ilyen találkozókból muszáj okulni, meg kell tanulnunk lehozni a hasonló összecsapásokat, hazai pályán négy gólos előnyről a második félidőben luxus nem nyerni, hiányozni fog ez az egy pont a végelszámolásnál. A csapat hozzáállása végig nagyon jó volt, a hibákat kell minimalizálnunk ahhoz, hogy legközelebb meglegyen a két pont.

A pályán belül úgy éreztem, aznap nem veszíthetünk, a végjátékba is úgy mentünk bele, hogy meg akartuk fordítani az állást”

– árulta el az egykori válogatott.

MSZ


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Rangadóhoz méltó hangulatban izgalmas meccset játszott a Loki a Kisvárdával. Péntek este újabb hazai keleti rangadót vívott a DVSC Schaeffler együttese a K&H női kézilabdaliga negyedik fordulójában. A nyáron az alaposan átalakult Kisvárda érkezett a cívisvárosba. Grigel és Triffa ...

DVSC Schaeffler vs. Kisvárdai KC
Debrecen, Kisvárda – A női kézilabda NB I. 2018/19-es szezonjának 4. fordulójában a DVSC Schaeffler a Kisvárda együttesét fogadta pénteken 18 órától a Hódosban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon! Női kézilabda NB I., 4. forduló DVSC Schaeffler vs. Kisvárdai...