DVSC: most már kiütközik rajtuk a fociéhség

A DVSC labdarúgóinak állapotfelmérése a Nagyerdei Stadionban
A DVSC labdarúgóinak állapotfelmérése a Nagyerdei Stadionban - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A DVSC játékosai felméréseken vettek részt, hétfőn pedig elkezdik a téli felkészülést Pallagon.

Mészáros Norbert a találkozásunkkor még mosolygós kedvében volt, de néhány perccel később már elillant arcáról a derű, amikor egy speciális maszkban futtatták a padon a Nagyerdei Stadionban található Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ csinos munkatársnői. A „kínzás” előtt a Loki középhátvédje elmondta, ismeri már a felmérésnek ezt a formáját, nem könnyű teljes erőből futni, miközben csak egy vékony csövön kap az ember levegőt. De nincs mit tenni, az évkezdet magában hordozza ezeket a felméréseket is a SET-központban, mielőtt hétfőn elstartolna a Debreceni Labdarúgó Akadémián a tényleges munka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Molnár Péter

– Ez egy teljesítménydiagnosztikai módszer, a spiroergometria, azaz terhelés élettani vizsgálat, amellyel felmérjük a játékosok fizikai teljesítőképességét. Illetve olyan ventillációs küszöbértékeket határozunk meg ezzel, amely segítséget nyújt az edzésintenzitás zónák beállításában. Tehát az edzéstervezéshez a klub rendelkezésére állnak az adatok, hogy ki milyen állapotban van a keretből – világosított fel bennünket dr. P. Szabó Gabriella, a SET-központ sportorvosa. – A maximális terhelést követően következik egy tejsav-mérés, majd ugyanez a megnyugvási időszakban is, amikor szintén megmérjük a játékosok pulzusát is – tette hozzá a szakember.

Nászúton volt

Míg a DVSC jobbhátvédje, Bényei Balázs a sorára várt, kicsit kifaggattuk.

– Az egy hónap mindenkinek elegendő volt arra, hogy kellően kipihenje magát. Én a futballtól teljesen elszakadtam erre a kis időre, s végre sikerült a feleségemmel szerét ejteni a nászutunknak – mondta a Balin járt védő, aki a nyáron házasodott meg. – Viszont ez a január eleji időszak az, amely során már mindenkinek hiányozni kezd a foci. A szünetben kaptunk egy hat alkalmas futóprogramot a szakmai stábtól, amelyet mindenkinek végre kellett hajtania. A társaság várja már a hétfői első edzést, jó lesz újra együtt készülni a csapattal. Hogy mit szeretnénk elérni tavasszal?

Az a célunk, hogy közönségszórakoztató játékot produkáljunk hétről hétre, és minél több embert kicsalogassunk a stadionba. Ha ez sikerül, akkor vélhetően az eredményekre sem lehet panaszunk”

– mondta a játékos.

HBN


Herczeg András
Debrecen - Herczeg András remek őszt produkált a Lokival, a piros-fehérek a harmadik helyen várják a tavaszi folytatást. Interjú. Az elmúlt bajnoki évadban csak az utolsó fordulóban vált biztossá, hogy a DVSC bennmarad az első osztályban. Azon az utolsó mérkőzésen már a menesztett Leonel Pontes h...

Fotó: dvsc.hu
Debrecen - Több edzőmérkőzést is játszanak majd, mielőtt elutaznak a törökországi edzőtáborba. Az már biztos, hogy január 27-én, 12 órától a Szeged ellen lépnek pályára, míg február 3-án két találkozót vívnak (11 és 13 órától) a Kisvárdával. A mérkőzésekre a pallagi edzőközpontban kerül sor. ...