Hrabina Alex pár napig még biztosan marad

Akt.:
Hrabina Alex
Hrabina Alex - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A 23 esztendős hálóőrt másfél hete tesztelik a Lokinál, hamarosan eldönti a sorsát a szakmai stáb.

Volt némi jövés-menés a DVSC alakulatánál kapusposzton a télen, ugyanis akadt egy távozó cerberus, és jelenleg is próbajátékon van egy játékos.

Aki leadta a piros-fehér szerelését, az Tomas Kosicky volt, a szlovák hálóőr ittléte alatt csak egyetlen bajnoki mérkőzésen kapott szerepet, mellette a Magyar Kupában állhatott csupán a gólvonalon. A labdarúgó szerződése lejárt, és bár a klub opciós joggal rendelkezett, nem élt a hosszabbítás lehetőségével.

Ígéretesen indult

Kosicky távozásával szüksége lett a Debrecennek még egy kapusra Nagy Sándor és Kovács Péter mellett, ezért másfél hete érkezett két próbázó a háló elé. A 21 éves, szerb utánpótlás-válogatott Nemanja Jevrics, aki korábban az FK Backa játékosa volt, már el is köszönt a cívisvárostól, azonban még tesztelik a 23 esztendős Hrabina Alexet. A kapus korábban megfordult Nyíregyházán, Budaörsön, Szolnokon, Békéscsabán és Cigándon, s nemegyszer pályára is lépett az eddigi edzőmeccsek alkalmával.

– Ami Hrabinát illeti, nagyon ígéretesen indult a pályafutása, egészen fiatalon már védett felnőtt csapatban – nyilatkozta lapunknak a DVSC kapusedzője, Erdélyi Miklós. – Az elmúlt években még nem tudta maradéktalanul kibontakoztatni a tehetségét, most néhány napig figyeljük, mire képes, majd meghozza a döntést a szakmai stáb a jövőjéről – fogalmazott Erdélyi.

A trénerrel szóba hoztuk, hogy a Loki kezdőcsapatának oszlopos tagja, Nagy Sándor három évvel meghosszabbította a szerződését, vagyis elégedettek vele a klubnál, holott sok szurkoló nem bízott benne, amikor 2017 nyarán ideigazolt. – Ugyan voltak, akik kételkedtek benne, de mi nem, és úgy tűnik, jól döntöttünk, amikor bizalmat szavaztunk neki. Az nem ritka a kapusoknál, hogy valaki egy új környezetben nem rendelkezik kellő magabiztossággal az elején, de Sanyi sokat dolgozott azért, hogy mostanra a gárda egyik erőssége legyen. Nagy szorgalmát és emberi tulajdonságait mára a drukkerek is elismerik, örülünk, hogy hosszabbított nálunk – mondta a szakember. A 18 esztendős Kovács Péterről is megkérdeztünk.

– Péter már két éve az első csapattal készül, ez nem véletlen, hiszen tehetséges labdarúgóról van szó – jelentette ki Erdélyi Miklós. – Nem lehet panasz az ő hozzáállására sem, de természetesen sok munkát kell belefektetnie abba, hogy egyszer ő legyen az állandó kapus. Az azonban megjósolhatatlan, hogy ez az idő pontosan mikor érkezik el.

TN


Debrecen - Február elején folytatódik a DVSC szereplése a labdarúgó NB I-ben. Az őszi szezon végére a képzeletbeli dobogó harmadik helyére fellépett Loki a télből fejest ugrik a tavaszi idénybe, hiszen már február 2-án az Újpest elleni hazai meccsen szeretné gyarapítani pontjainak számát. A lila-...

Justin Mathieu
Debrecen - Mint arról korábban beszámoltunk, Justin Mathieu az SC Cambuur csapatától érkezett próbajátékra a debreceniekhez, de a szélső már haza is utazott, így a hétvégi edzőmeccseken sem lépett pályára. A Nemzeti Sport Online úgy tudja, a DVSC szerződést ajánlott a múlt héten tesztelt játékosn...