DVSC: együtt nyernek, és együtt veszítenek

szakadó esőben az ellenféllel
szakadó esőben az ellenféllel - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Aleksandar Jovanovic szerint a csapat összvédekezése most nem működik olyan jól, mint ősszel.

Borzasztó sorozatot produkál eddig az OTP Bank Liga tavaszi szezonjában a DVSC: a hétszeres bajnokcsapat a telet a dobogó alsó fokán töltötte, azonban idén négy bajnokin mindössze egyetlen pontot tudott összegyűjteni. A legutóbbi, szombaton lejátszott találkozón az addig sereghajtó Mezőkövesd ellen veszített 3–2-re Herczeg András alakulata, vagyis tovább mélyült a gödör, amibe a rajt után beleragadt a Loki.

A hajdúságiak részéről nagy egyéni hibákkal tarkított összecsapást a Debrecen középpályása, Aleksandar Jovanovic értékelte a Napló kérésére.

Futottak az eredmény után

– Viszonylag hamar megszereztük a vezetést, Könyves Norbi szép góljával, akkor úgy tűnt, hogy sikerült lendületet vennünk, azonban ezt követően adtunk két ajándék találatot az ellenfélnek – mondta bosszúsan a futballista. – Sajnos, az utóbbi időben több gólt kapunk, ennél jobban kellene védekeznünk. Ősszel többször előfordult, hogy kapott gól nélkül sikerült lejátszanunk a meccseinket, és úgy nyertünk, most pedig rúgtunk hazai pályán két gólt, és mégsem szereztünk pontot. Nem csupán a hátvédsorról beszélek, hanem az egész csapat összvédekezésén kell javítanunk – fogalmazott Jovanovic.

A védekező középpályás utalt rá, hogy fegyelmezetlenségek vezettek a kövesdi találatokhoz, de miként lehetne ezeket kiküszöbölni?

– Nehéz pontosan megmondani, mi volt az oka, hogy rossz döntéseket hoztunk. Lehet ezt akár a nem megfelelő koncentráció számlájára is írni, de az biztos, hogy ez a gárda közös „sara”. Sajnos, a hibáink után a Kövesd önbizalma megerősödött, aztán rúgtak még egy szép gólt, és mi hiába szépítettünk és támadtunk, csak futottunk az eredmény után – jelentette ki a labdarúgó.

A DVSC-nek most a bajnoki szünet miatt lesz két hete, hogy összeszedje magát a szombathelyi bajnoki mérkőzésre.

– Bármilyen bosszantó is volt a legutóbbi meccsünk, muszáj előre néznünk és összekapaszkodnunk. Csapatként vagyunk jók, és ha rosszak vagyunk, akkor csapatként vagyunk azok.

Nehéz a helyzetünk, de meg kell tennünk mindent együtt, hogy újra nyerjük a mérkőzéseket.”

Tudjuk, hogy a Haladás stadionjában sem lesz könnyű dolgunk, de bízom benne, hogy sikeresek tudunk lenni végre!

HBN


DVSC vs. Mezőkövesd
Debrecen - A Loki az első négy tavaszi bajnokiján csak egy pontot szerzett, ezúttal a Mezőkövesdtől kapott ki. Reménykedve, de nem túl biztató előjelekkel várhatta a cívisvárosi szurkolótábor a szombati bajnoki mérkőzést a Nagyerdei Stadionban, pontosabban az az 1600 néző, aki kiment a meccsre a ...

Újabb hazai vereség
Debrecen - Ez a három pont később még nagyon hiányozhat majd a Lokinak. Hiába szerzett vezetést viszonylag korán a DVSC, két durva egyéni hibát követően még az első félidőben fordított a Mezőkövesd. A szünet után mindent megpróbált a hazai együttes – de mint eddig egész tavasszal – nélkülözte ját...