DVD-vel zsarolt a rektor? – Blikk, Magyar Nemzet

Lefoglaltak egy DVD-t a rendõrök a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem zsarolásba keveredett rektorának ügyében. A Blikk úgy tudja, hogy a hang-, és képfelvételt a szabadlábon védekezõ harmadik gyanúsított, Cs. István adta át Szabó Jánosnak. A lap szerint a lemezen két ember beszél egy, a DHL nemzetközi csomagküldõ szolgálattal kapcsolatos bûncselekményrõl. A rektor a gyanú szerint ezt a céget zsarolta meg, több rögzített telefonbeszélgetésen is azt közli a cég illetékesével, hogy rájuk nézve terhelõ bizonyítékok vannak a kezében, amelyeket segít eltussolni, ha a DHL egy általa megnevezett biztonsági céggel õrizteti a központi telephelyét.

A Blikk szerint a rektor még abba is megpróbált beleszólni, hogy kit rúgjanak ki a cégtõl, és ki kerüljön a helyére. A lefoglalt DVD-vel kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivõje nem közölt részleteket, csak annyit mondott, hogy a nyomozás elõrehaladtával esetlegesen változhat a tényállás, vagy bõvülhet a gyanúsítottak köre is.

Közben a Magyar Nemzet arról ír, hogy ügyészek várták a ferihegyi reptéren a Honvédelmi Minisztérium egyik volt fõosztályvezetõjét, akit nemrég hívtak haza külföldi szolgálatból. A lap szerint a dandártábornoknak valószínûleg köze lehet ahhoz a vesztegetési ügyhöz, amelyben néhány hete folyik az eljárás. A gyanút annak az ezredesnek a vallomása alapozhatta meg, aki terhelõ bizonyítékokkal szolgálhatott több, a szaktárca alkalmazásában álló személy – például a katonai akadémia rektora – korrupciós ügyében.