Dusza Árpád emlékére programoztak

Dusza Árpád emlékére programoztak
Miskolc – Tíz háromfős csapat, azaz 30 diák adhatott számot tudásáról a Földes Ferenc Gimnáziumban szombaton, az itt megrendezett Dusza Árpád Országos Programozó Emlékverseny döntőjében.

A 2009 őszén meghirdetett versengésre összesen ötven középiskolás csapat jelentkezett az ország különböző részéről. A válogatóversenyek után a miskolci országos döntőben már csak tíz csapat kerülhetett, és oldhatta meg a cseppet sem könnyű versenyfeladatokat. Két budapesti, két debreceni, valamint egy-egy szombathelyi, dunaújvárosi, kaposvári, tiszaújvárosi, veszprémi és miskolci (a Földes Ferenc Gimnázium versenyzői) csapat került be a legjobbak közé.

Dusza Árpád évtizedekig tanított a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban, ő volt az egyik legsikeresebb számítástechnika-tanár, akinek tanítványai számos nemzetközi informatikai diákolimpián vettek részt. Kollégái javaslata alapján az Informatika és Számítástechnika Tanárok Egyesülete (ISZE) programozói versenyt szervezett az emlékére, amelyet, hagyomány teremtő szándékkal, első alkalommal a 2008/2009-es tanévben rendeztek meg. A hagyomány azóta is él.