Dupla VRCK-felmérő: előbb Dágon, aztán a bajnok jön

Akt.:
Dupla VRCK-felmérő: előbb Dágon, aztán a bajnok jön
Dág, Kazincbarcika – Szombaton és vasárnap is bajnoki meccset játszik a Vegyész NB I-es férfi röplabda­csapata.

Toma Sándor edző együttese előbb ma 16 órától Dágon lép pályára. Ezt a találkozót még az első fordulóban bonyolították volna le, ám akkor a barcikaiak Szlovákiában szerepeltek egy tornán, és a dunántúliakkal úgy egyeztek meg, hogy most pótolják az elhalasztott meccset.

Vasárnap a bajnok Fino Kaposvár elleni csata 17.30-kor kezdődik a vegyészváros sportcsarnokában. Ezen mérkőzést, az előzetes tervek szerint, november 12-én, csütörtökön közvetítette volna a köztelevízió sportcsatornája, ám a somogyiak nem vállalták az összecsapást ezen a napon, lévén nekik szerdán nemzetközi kötelezettségük volt: a Challenge Kupa 2. fordulójának első mérkőzésén, idegenben 3:2-re nyertek a horvát a Mladost Marina Kastela ellen.

Edzés reggel

Ez így azért komoly terhelés a csapat számára, hiszen két nagyon erős riválisról van szó – mondtuk a Vegyész RC trénerének.
– Ezzel már most nem érdemes foglalkozni, így jött össze, így próbáljuk meg a lehető legtöbbet kihozni a két meccsből – szögezte le Toma Sándor. – Dágra két busszal megyünk, s amikor vége a felnőttek találkozójának, a játékosok azonnal indulnak vissza Barcikára, nem várják meg a junior mérkőzés végét. Így mindenki tud rendesen pihenni, aztán másnap reggel 10 órakor ismét találkozunk, s edzünk egyet az esti rangadó előtt.

Hogy milyen eredményre, hány pontra számít a szakvezető a dupla hétvégén?

– A Dágról van felvételünk, hiszen játszottak egy televíziós meccset Dunaújvárosban és a látottakat feldolgoztuk – mondta Toma Sándor. – A keretük évek óta nagyjából ugyanaz, egy-egy fiatal szokott csatlakozni hozzájuk, ennek köszönhetően megvan náluk a stabilitás. Amikor hazai környezetben játszanak, elég sok szurkoló kimegy a kis, aréna jellegű csarnokukba, de nyertünk már ott.

Bízom benne, hogy az a munka, amit elvégeztünk, elég lesz, hogy jó meccset játszunk, az biztos, hogy minden pontért és minden szettért meg kell majd küzdeni. A Kaposvárnak hét közben is volt fel­adata, hosszú mérkőzést vívtak, de vasárnapra pihentek lesznek, igaz, azért mégiscsak utaznak hozzánk öt órát. Az ő állományuk is stabil, masszív, nagyon ott kell lennünk mind nyitásban, mind fogadásban. Úgy érzem, jövünk felfelé, amennyiben pszichésen maximálisan tudunk koncentrálni, akkor egy színvonalas mérkőzést vívhatunk velük. Remélem, ki tudjuk szolgálni a közönségünket…

Vezér a csapatban

A VRCK univerzálja, Szabó Dávid az utóbbi összecsapásokat kihagyta, vele kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta Toma Sándor: „Egész héten edzett, azon dolgozott, hogy teljes mértékben összeszedje magát. Amikor ő ott van a pályán, akkor blokkban és támadásban is erősebbek vagyunk, ezenkívül vezére a csapatnak”.

Molnár István


Lehóczky segít be

A héten megírtuk, hogy a klub és az egyik feladó, Török Roland közös megegyezéssel szerződést bontott. Dudás András ügyvezető akkor úgy nyilatkozott, dolgoznak azon, hogy legalább a tréningen tudjon segíteni másik előkészítő is, Toronyai Miklós mellett. „Korábbi játékosunkat, Lehóczky Lászlót kerestük meg, ő jár az edzésekre. Egykoron ifjúsági válogatott volt, és bizonyos szakaszban alapembere a VRCK-nak. A srácok nagy szeretettel fogadták… Örülünk, hogy ennek köszönhetően hasonló színvonalon mennek a foglalkozások, Laci ugyanis megmutatta, hogy jó állapotban van.”Sporthírek


hirdetés


hirdet�s