Dupla padlólemez rejtette a csempészcigarettát Ártándnál

Akt.:
4,3 millió forintot ért a zsákmány
4,3 millió forintot ért a zsákmány - © Fotók: NAV
Ártánd – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Ártándnál egy francia személygépjárműben megközelítőleg 4,3 millió forint értékű adózatlan dohányterméket találtak. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei Ártándnál egy francia személygépjárművet ellenőriztek, ami Romániából Franciaországba tartott. A pénzügyőrök tételesen átvizsgálták a járművet és kiderült, hogy azt csempészetre alkalmas módon átalakították. Az átalakított jármű alvázából, az első és hátsó ülések alatti megduplázott padlólemezből, valamint a pótkerék helyén kialakított üregből 3700 doboz, 4,3 millió forint értékű, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

nv4

Fotó: NAV

A jármű vezetője a dohánytermékek származását semmilyen formában nem tudta igazolni. Elmondta, hogy a cigarettát Ukrajnában vásárolta és a franciaországi Lyonba szállította volna.

A pénzügyőrök az adózatlan cigarettát, valamint a csempészetre átalakított gépjárművet lefoglalták, és költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

– Nemzeti Adó- és Vámhivatal –